Tramp više nije predsednik, ali njegova deca i dalje debelo koštaju Amerikance

Samo bivši predsednici, njihove supruge i njihova deca ispod 16 godina, dobijaju životnu zaštitu, ali je Tramp pre napuštanja funkcije postigao neobičan dogovor

  • 6
Baron Tramp, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Poreski obveznici u SAD plaćaju 140.000 dolara mesečno na zaštitu Tajne službe za punoletnu decu bivšeg predsednika Donalda Trampa, uprkos tome što oni nemaju pravo na nju.

Istraživački centar iz Vašingtona, Građani za etiku u Vašingtonu (CREV), podatke za februar dobio je putem zahteva za slobodu informacija.

U periodu od 30 dana, prevoz je iznosio 52.296,75 dolara, a hotelski troškovi iznosili su najmanje 88.678,39 dolara, prenosi Daily mail.

Među troškovima nalazi se 62.599,39 dolara za hotelski smeštaj agenata Ivanke Tramp i Džareda Kušnera, dok je par bio na 10-dnevnom odmoru u Juti, odmah nakon napuštanja Bele kuće.

Obezbeđenje ih je zatim pratilo u Majami i Nju Džersi u februaru.

Donald Tramp Junior je takođe proveo vreme u Njujorku, a njegovo putovanje koštalo je poreske obveznik najmanje 13.337 dolara.

Erik i Lara Tramp proveli su većinu februara u Njujorku, sa kratkim putovanjima u Kvins, Majami i Palm Bič, što je koštalo najmanje 12.742 dolara.

Tajna služba obično ima zadatak da zaštiti službenike koji vrše službu. Samo bivši predsednici, njihove supruge i njihova deca ispod 16 godina, dobijaju životnu zaštitu.

Donald Tramp deca Ivanka Tramp Foto: Tanjug/AP

Malija i Saša Obama izgubile su zaštitu ubrzo nakon što su njihovi roditelji napustili Belu kuću, preneo je The Washington Post.

Međutim, Tramp je postigao dogovor pre napuštanja funkcije 20. januara, prema kojem će zaštita njegovoj odrasloj deci, Donaldu Junioru (43), Ivanki (39), Eriku (37) i Tifani (27) biti produžena šest meseci.

I Ivankin suprug Džared i Erikova supruga Laura takođe su dobili zaštitu.

Produženje zaštite takođe je omogućeno i trojici Trampovih zvaničnika.

CREW je rekao da je 140.000 dolara mesečno, što iznosi 4.700 dolara dnevno, verovatno potcenjeno.

- Tajna služba nije obezbedila evidenciju o trošenju u Trampovim preduzećima, što je najkontroverzniji aspekt proširene zaštite - dodao je CREV.

Ranije je saopšteno da je porodica Tramp, dok je bila na funkciji, putovala 12 puta više od porodice Obama.

Ova produžena zaštita trebalo bi da traje do jula, prenose mediji.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    7. maj 2021 | 13:03

    Nije nasa briga I treba da ih cuvaju od satanista.

  • nikolas

    7. maj 2021 | 13:50

    TRAMP JE TO ZASLUZIO !!!!

  • Grunf

    7. maj 2021 | 14:28

    E da je kod nas samo to.Eno ga Toma grobar i dalje živi na grbači naroda, kao i skoro sva deca komunizma i njihovih predstavnika.Trump sirotinja nema pare, pa mora da barem decu bezbedi da ima šta da jedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA