≫ 

Osudili i ubili nevinog čoveka u Americi? Prošlo četiri godine od pogubljenja, saznali da je nevin

Novi DNK tragovi govore da je pogubljeni zatvorenik s pravom tvrdio da je nevin

  • 6
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Ledel Li (51) koji je pogubljen u Arkanzasu pre četiri godine zbog ubistva, najverovatnije je bio nevin. Li je pogubljen 20. aprila 2017. godine, a najnoviji dokazi pokazuju da on izgleda nij ni bio na mestu ubistva.

Li je osuđen na smrt zbog ubistva Debre Riz 1993. godine. Otkako je uhapšen, pa sve do pogubljenja, Li je tvrdio da je nevin i punih 12 godina se borio da skine ljagu sa svog imena, ali mu to nije pošlo za rukom. Pre četiri godine ubrizgali su mu smrtonosnu injekciju i pogubili ga, bez da su uslišili njegovu poslednju molbu, da testiraju DNK koji je pronađen na cipeli na mestu zločina.

Nakon pogubljenja, njegova porodica je nastavila da insistira na tome da uzorak bude testiran, a prošle sedmice stigao je rezultat iz državne krimi-laboratorije u Arkanzasu, koji su potvrdili da DNK koji je pronađen na mestu zločina ne pripada Liju.

Ispostavilo se da DNK pripada drugom čoveku. Isti uzorak izolovan je i na majici koja je bila obmotana oko oružja. DNK se nije poklapao ni sa jednim uzorkom u bazi, što znači da je pravi ubica i dalje na slobodi. Istovremeno, testirano je još pet otisaka prstiju sa mesta zločina i takođe je ustanovljeno da ne pripadaju Liju, ali ni dlake koje su pronađene na mestu zločina.

Li je ubijen 2017. godine u "žurbi" vlasti da se potroše smrtonosne injekcije kojima je isticao rok trajanja. Tada je pogubljeno osmoro ljudi. Li je do samog kraja tvrdio da je nevin.

- Kao da živim u zoni sumraka. Ovo je kao komšmar iz kog ne mogu da se probudim. Moje poslednje reči biće iste ove koje godinama ponavljam: "Ja sam nevin" - rekao je Li uoči pogubljenja.

Video: Zatvorenik broj 46984 je jedini Srbin koji čeka smrtnu kaznu u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    8. maj 2021 | 15:27

    Pa ameri uvek rade po nalogu a ne po istini i pravdi. Istina je uvek ona kako trenutno americi odgovara. Ubice celog sveta i seme zla ove planete

  • Željko

    8. maj 2021 | 15:21

    DemoNkratija...

  • Ljubiša

    8. maj 2021 | 19:08

    Samo bi da ubijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA