≫ 

Devojčicu (4) umalo ubile vaške: Lekari je spasli u poslednjem trenutku

Američki lekari kažu da je dete bilo na korak od smrti, te da nikad nisu videli toliko nizak hemoglobin

  • 0
Bolesno dete, bolnica, devojčica Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Indijani uhapsila je u utorak Šajen Sing (26) zbog sumnje da je svesno životno ugrozila svoje dete. Njoj se na teret stavlja više krivičnih dela, među kojima je i zanemarivanje maloletnog lica.

Ona je privedena nakon što je policiji prijavljeno da je njena ćerka (4) umalo umrla, i to od vaški. Dete je toliko dugo imalo vaške da je u bolnicu dovedena u teškom kliničkom stanju, a lekari su morali da joj daju transfuziju da bi je spasli, pišu američki mediji.

Policiju su lekari pozvali 20. aprila, kada je dete dovedeno u bolnicu. Lekari su rekli da je dete u teškom stanju, te da je toliko dugo imala vaške da je njeno zdravlje ozbiljno narušeno. Dete je bilo toliko slabo da nije moglo da hoda, a nalazi krvi su pokazali da je hemoglobin 1,7 umesto 12 koliko je trebalo da bude.

Lekari kažu da nikad nisu videli ovako nizak hemoglobin kod deteta, te su malenoj davali transfuzije da bi je povratili. Ispostavilo se da u ništa bolje stanju nije ni Šajenina starija ćerka, koja ima samo šest godina.

Deca su, po nalogu Centra za socijalni rad, privremeno oduzeti majci i predati kumovima na čuvanje. Baka devojčica je rekla da je kada je videla u kakvom su deca stanju, pokušala da ih leči šamponima i uobičajenim preparatima, ali da joj je apotekar rekao da decu odmah odvede u bolnicu, što je baka i učinila.

Kada je ćerku prethodno upitala zašto je decu toliko zapustila, ćerka joj je navodno rekla da nije ni primetila da deca imaju toliko vaški.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA