≫ 

Najmanje 55 osoba poginulo u školi u Kabulu: Čulo se više eksplozija, svuda rasute torbe i krv

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, a talibanski portparol Zabiulah Mudžahid negirao je umešanost pobunjeničke grupe i osudio incident

  • 0
Avganistan, Kabul, napad na školu Foto: Tanjug/AP

Broj žrtava u nizu eksplozija, koje su izazvali bombaški napadi ispred škole u Kabulu, porastao je na 55, dok je ranjeno više od 150 osoba, mahom učenica, saopštili su zvaničnici.

- To je zajednička srednja škola za devojčice i dečake koji uče u tri smene, od kojih je druga za učenice, koje su i najviše nastradale u napadu - rekla je agenciji Najiba Arian, portparolka Ministarstva obrazovanja, a prenosi Tanjug.

Na snimcima prikazanim na loklanoj televiziji "Tolo njuz" mogle su se videti dramatične scene ispred škole, knjige i školske torbe koje su rasute po putu sa tragovima krvi, i stanovnici kako žure da pomognu žrtvama.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, a talibanski portparol Zabiulah Mudžahid negirao je umešanost pobunjeničke grupe i osudio incident, dok predsednik Avganistana Ašraf Gani krivi talibane.

Neimenovani visoko pozicionirani bezbednosni zvaničnik rekao je za "Rojters" da većinu žrtava čine učenici, koji su izlazili iz škole. On je dodao da se mnogi koji su teško ranjeni nalaze u bolnici.

Jedan od svedoka rekao je za britansku agenciju da je automobil-bomba eksplodirao ispred ulaza u školu.

Neimenovani očevidac naveo je da su skoro sve žrtve, osim njih sedam ili osam, učenice koje su se vraćale iz škole.

Video: Uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata: Snimak eksplozije u kontrolisanim uslovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA