Vojnik ubio suprugu, 2 godine je krio u zamrzivaču: Godinama obmanjivao javnost, odala ga "muškost"

Kada je policija došla da prijavi da je isplivalo telo zapravo leš njegove supruge, saznali su prvi detalj posle kog je počela temeljna istraga

  • 0
Matthew and Elizabeth Sullivan Printskrin: Youtube/CBS 8 San Diego, Facebook

Oficir američke mornarice Metju Salivan čuvao je jezivu tajnu godinama. Tajna je otkrivena kada je poželeo da se preseli. Tada se otarasio tela svoje pokojne supruge Elizabet. Bilo je to u San Dijegu, pola milje daleko od kuće u kom su živeli.

Život vojnika nije uvek lak, piše Dejli star. U 2014. godini Elizabet Salivan imala je dve ćerke - od četiri i dve godine. Njen suprug je često bio odsutan, dugo je ostavljajući samu. Pukotine u braku počele su da se naziru.

Elizabet (32) je upoznala marinca u Virdžiniji (SAD), gde je i odrasla. Venčali su se 2010. godine i preselili u San Dijego, gde je Metju bio stacioniran. Već 2012. godine njihov brak bio je u krizi. Spavali su čak na različitim spratovima kuće. Elizabet se navodno i dopisivala sa drugim muškarcem. Tenzije su rasle.

Bar jednom tokom braka, Metju je fizički zlostavljao svoju suprugu. Do presudne 2014. godine, stvari su krenule toliko po zlu, da se Elizabet obratila advokatu. Znala je, navodi medij, da će borba za starateljstvo biti napeta.

Prijatelji su bili zabrinuti zbog toga koliko im je delovala nesrećno. Znali su da se u prošlosti samopovređivala. Sada je po celu noć ostajala u parku, odbijajući da spava kod kuće. Nestala je u oktobru 2014. godine, a prijatelji su kontaktirali policiju. Njen suprug Metju priznao je da su imali bračne probleme, navodeći da joj je "dao prostora", te da na početku nije bio zabrinut. Ali kako su dani prolazili, bio je prinuđen da javnosti kaže da ona nije nestajala na duže od jedne noći.

Poslednji put bila je viđena 13. oktobra, blizu kuće. Nosila je crne pantalone i sivu majicu. Nekome iz porodice poslala je poruku. Telefon je ubrzo postao nedostupan, a auto joj je ostao parkiran pred kućom. S obzirom na to da je reč o majci dva deteta, isključen telefon pobudio je čuđenje.

Tajna u moru

Edvard Riks, Elizabetin otac, došao je iz Virdžinije da traži svoju ćerku.

- Imam osećaj da je u nevolji - kazao je.

Posle dve nedelje, Metju se obratio medijima, navodeći da želi da se deca i majka ponovo sretnu. Ali deset meseci nije bilo napretka, iako se slučaj odvijao pred očima javnosti. Njen nestanak bio je objavljen na svim društvenim mrežama, ali je slučaj počeo "da se hladi".

Matthew Sullivan Mesto na kom je pronađeno telo / Printskrin: Youtube/CBS 8 San Diego

Zatim, 6. oktobra 2016, nekoliko dana do druge godišnjice nestanka, prijavljeno je telo koje pluta u zalivu u San Dijegu, pola milje od mesta stanovanja Salivanovih. Telo je bilo ošetećeno do neprepoznatljivosti, ali je identifikovano kao nestala Elizabet. Bila je izbodena nasmrt.

Kada je policija otišla da se obrati Metjuu, otkriveno je da je upravo tog dana napuštao vojsku sa željom da se preseli na istočnu obalu i započne život sa novom devojkom. Slučajnost? Policija nije mislila tako. Počeli su da slažu delove priče. Pažljivo su pregledali kuću Salivanovih i našli krv nestale žene. Tepih je bio natopljen njome, kao i drveni pod u spavaćoj sobi.

Pronađen je i nož, sakriven. Sa krvlju nestale, ubijene žene. Tada su saznali i da je u danu njenog nestanka Metju odneo tepih na čišćenje. To je bilo previše slučajnosti da bi se ignorisale.

Detektivi veruju da je telo ubijene žene bilo sakriveno u zamrzivaču u garaži tokom dve godine. Ali, Metju je bio prinuđen da se otarasi tela pre preseljenja u novi dom.  Nadao se da će je more odneti.

Uhapšen četiri godine posle ubistva

Uhapšen je konačno 31. januara 2018. godine. Iz Delavera je prebačen u San Dijego gde je optužen za ubistvo. Izjasnio se da je nevin, a kaucija mu je bila određena na 2,1 milion dolara. U februaru 2020. godine počelo je suđenje. Tužilac je opisao vezu Salivanovih kao romansu koja je brzo postala nasilna. Rekli su i da je Elizabet imala aferu za koju je Metju saznao. Navodno je planirala i da ga ostavi i sa sobom povede decu. Već je bila podigla i novac sa računa, 1.000 dolara.

Elizabeth Sullivan Ubijena Elizabet / Foto: Facebook

- Imao je mnogo motiva - reči su tužioca.

Mesto zločina je bila njihova bračna soba. Oružje kojim je zločin počinjen bilo je sakriveno. Gornja vilica i nos žrtve bili su slomljeni. Sečivo noža nekoliko puta je pogodilo i rebra, što je za sobom ostavilo baru krvi, koja se slila u bračnoj sobi.

Odbrana je saopštila drugačiju verziju događaja, navodeći da se Metju borio da spase brak sa ženom koja se odala samodestruktivnom životnom stilu - drogama i spavanju u parku. Tvrdili su i da je nađena krv od njenog samopovređivanja, jer je bila pod stresom, a da je nož bio sakriven da niko ne bi shvatio šta čini sebi.

Tužilac je istakao i da je bilo primera nasilja u porodici i pre Elizabetine smrti. Ocenili su da ju je Metju ubio kod kuće i da je vrlo verovatno da su deca bila u sobi pored.

- Želeo je da svi pomisle kako je ona osoba koja bi napustila porodicu - rekao je tužilac.

Matthew Sullivan Printskrin: Youtube/CBS 8 San Diego

U martu ove godine, u svojih 36 godina, osuđen je na 16 godina zatvora. Sudija je rekao da je reč o brutalnom ubistvu, te da se ubica umalo izvukao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA