≫ 

Indija regrutuje vojno-medicinsko osoblje zbog korone: Od premijera se traži blokada cele zemlje

Smrtni slučajevi povezani sa kovidom 19 obaraju rekorde svaka dva ili tri dana, a broj umrlih porastao je za više od 4.000 drugi dan zaredom

  • 1
Indija korona Foto: Tanjug/AP

Indija će regrutovati stotine bivših pripadnika vojno-medicinskog osoblja da pomognu preplavljenom zdravstvenom sistemu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane te zemlje.

Očekuje se da će oko 400 medicinskih službenika iz indijske vojske služiti po ugovoru najviše 11 meseci, saopštilo je ministarstvo, dodajući da su i drugi vojni lekari takođe kontaktirani radi onlajn konsultacija, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Smrtni slučajevi povezani sa kovidom 19 obaraju rekorde svaka dva ili tri dana, a broj umrlih porastao je za više od 4.000 drugi dan zaredom.

Mnoge indijske države uvele su stroge blokade tokom proteklih mesec dana, dok su druge najavile ograničenje javnog kretanja i zatvorile bioskope, restorane, pabove i tržne centre.

Raste i pritisak na premijera Narendru Modija da uvede blokadu širom zemlje kao što je to bilo tokom prvog talasa prošle godine.

Indijsko lekarsko udruženje (IMA) pozvalo je na "potpuno, dobro isplanirano, unapred najavljeno" zaključavanje umesto na sporadične noćne policijske časove i ograničenja koja su države uvodile na po nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 10. maj 2021 | 11:17

    Nek idu opet da se kupaju svi zajedno u svojoj svetoj reci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA