Engleska u procesu posetepenog ukidanja mera: Uskoro okupljanje u zatvorenom prostoru

Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, takođe prvi put u poslednjih nekoliko meseci uz poštovanje određenih pravila

  • 0
Velika Britanija korona virus kafić

Foto: Tanjug/AP

Engleska će nastaviti sa planovima da dodatno ublaži protivpandemijska ograničenja 17. maja, uključujući omogućavanje ljudima da se sastaju u zatvorenom, zahvaljujući povoljnim podacima o infekcijama i vakcinama, saopštila je vlada.

Zemlja je u procesu postepenog ukidanja poslednjeg zaključavanja, u skladu sa planom od četiri koraka predstavljenim u februaru, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

U trećem koraku plana, kako je istaknuto kada je prvi put najavljen, ljudima će biti dozvoljeno da se sastaju u zatvorenom prostoru prvi put posle nekoliko meseci, u grupama do šest ljudi ili dva puna domaćinstva zajedno.

Pabovi, kafići i restorani moći će da ugoste kupce u zatvorenom, takođe prvi put u poslednjih nekoliko meseci uz poštovanje određenih pravila.

Ostala zabavna, ugostiteljska i sportska mesta u zatvorenom takođe će moći da nastave sa aktivnostima.

Džonsonova kancelarija u Dauning stritu saopštila je da su najnoviji podaci o vakcinaciji protiv kovida, infekcijama, hospitalizacijama i smrtnim slučajevima, kao i o riziku koji predstavljaju nove varijante, uzeti u obzir pri odluci da se krene dalje sa trećim korakom.

- Podaci odražavaju ono što smo već znali. Nećemo dozvoliti da nas virus pobedi - rekao je Džonson, saopšteno je iz Dauning strita.

Vlada je već potvrdila prošle nedelje da će međunarodna putovanja moći da se nastave 17. maja, mada i dalje sa ozbiljnim ograničenjima, osim za nekolicinu zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA