Medicinski savetnik Bele kuće: Moguće je ukidanje obaveze nošenja maski u zatvorenom

On je najavio da će američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ažurirati svoje smernice jer se sve više Amerikanaca vakciniše

  • 1
Dr Anthony Fauci, Entoni Fauči Foto: Tanjug/AP

Vodeći američki imunolog i medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči najavio je da će smernice za nošenje maski u zatvorenom prostoru uskoro biti promenjene.

Fauči je, gostujući u programu ABC Njuza, na pitanje da li je vreme da počne liberalizacija te mere, odgovorio da misli da jeste, javio je CNN, a prenosi Tanjug.

- Mislim da ćete to verovatno videti kako budemo išli dalje i kako se sve više ljudi vakciniše - rekao je Fauči, koji je i direktor Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti.

On je najavio da će američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ažurirati svoje smernice jer se sve više Amerikanaca vakciniše.

CDC je prošlog meseca ublažio smernice o nošenju maski na otvorenom, ali i dalje savetuje i one koji su se vakcinisali i one koji još nisu da nose maske u zatvorenim javnim prostorima kao što su tržni centri, bioskopi ili muzeji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    10. maj 2021 | 09:53

    Opasan nacista ovaj Fauci,nadam se da ce uskoro biti uhapsen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA