≫ 

Erdogan: Učiniću sve da mobilišem ceo svet protiv Izraela

On je dodao da će "Turska uvek biti na strani palestinske stvari, stajati uz svoju palestinsku braću i štititi čast Jerusalima"

  • 17
Recep Tayyip Erdogan, Redžep Tajip Erdogan

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, u odvojenim telefonskim razgovorima sa šefom palestinske nacionalne administracije Mahmudom Abasom i šefom političkog biroa pokreta Hamas Ismailom Hanijom saopštio da će uraditi sve što bude u njegovoj moći kako bi se mobilisao ceo svet, posebno islamski, i zaustavio „teror“ Izraela protiv Palestinaca.

- Ocenjujući izraelske napade u Jerusalimu kao teror, izrazio sam (u razgovoru sa palestinskim liderima) svoju surovu osudu ovih podmuklih napada koji vređaju savest, ne samo muslimana, već i celog čovečanstva. Naglasio sam da ćemo uraditi sve kako bi se ceo svet mobilisao, posebno islamski, da se zaustavio teror i okupacija- napisao je Erdogan na Telegramu.

On je dodao da će "Turska uvek biti na strani palestinske stvari, stajati uz svoju palestinsku braću i štititi čast Jerusalima".

Ranije je vojska Izraela odlučila da poveća prisustvo na granici sa Pojasom Gaze, pošto su u poslednje vreme nastavljena raketiranja iz enklave po teritoriji Izraela, piše Sputnjik.

Pored toga, već nekoliko dana se nastavljaju sukobi u Istočnom Jerusalimu. Prema podacima Crvenog polumeseca u Jerusalimu, samo noćas je u sukobu Palestinaca i izraelske policije bilo povređeno 80 osoba.

Video: Predsednik Turske pred kamerama primio kinesku vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke🙏🙏🙏

    10. maj 2021 | 21:01

    Ne možeš ni kurdima ništa a ne Izraleu🤣🤣🤣

  • D

    10. maj 2021 | 20:56

    Uleti sam ne stidi se

  • Zoran

    10. maj 2021 | 21:37

    Moraće Izrael izgleda da nalupa šamare ovima oko njih. Zaboravili su kako to oni rade. Neće ni biti svesni šta im se dešava. A Amerika sa strane posmatra da li da uleti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA