≫ 

Produžena vanredna situacija u Kaliforniji zbog suše: Narod pozvan da štedi vodu

Razlog suše su natprosečne temperature i nedostatak padavina u aprilu i maju

  • 0
kalifornija

Kalifornija / Foto: Unsplash

Guverner američke savezne države Kalifornije, Gavin Njusom, objavio je proširenje vanredne situacije zbog suše na 41, od 58 okruga u državi, navodeći kao razlog natprosečne temperature i nedostatak padavina u aprilu i maju.

Njusom je naložio državnom odboru za vodu da razmotri promene u vezi zahteva za ispuštanje rezervoara i preduzme druge mere zaštite, a ova odluka daje državi i fleksibilnost u drugim regulatornim merama za ublažavanje uticaja suše.

- Radimo sa lokalnim zvaničnicima i drugim partnerima kako bismo zaštitili javno zdravlje, bezbednost i životnu sredinu, a pozivamo sve građane Kalifornije da pomognu u suočavanju sa ovim izazovom pojačavanjem svojih napora da uštede vodu - poručio je guverner.

Njusom je u aprilu proglasio regionalnu vanrednu situaciju u dva okruga zbog suše.

U to vreme je količina snežnih padavina u državi, kao ključni parametar, bila oko 40 odsto ispod proseka, pošto količina vode u Kaliforniji najviše zavisi od topljenja snega u proleće kojima se dopunjuju vodotokovi i rezervoari.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA