≫ 

Stravične poruke napadača uoči masakra u školi: "Ja sam Bog, vi moje sluge. Pobiću otpad"

Napadač se uz psovke oprostio od prijatelja, pa krenuo u krvavi pir

  • 4

Najmanje devet osoba, među kojima je sedmoro dece, poginuli su u pucnjavi u školi u Kazanju u Tatarstanu. Iako se u prvi mah verovalo da su napad izvela dvojica napadača, vlasti su rekle da je u napadu najverovatnije učestvovao samo jedan tinejdžer, koji je u međuvremenu uhapšen.

- Izgubili smo sedmoro dece, učenike 8. razreda. Stradala su četvorica dečaka i tri devojčice - rekao je za medije Rustam Minikanov, predsednik Tatarstana.

Osumnjičeni za krvavi pir, koji je u međuvremenu uhapšen, uleteo je u školu u ranim jutarnjim satima naoružan automatskom puškom. Mediji prenose da je prvo ubio čuvara, a potom je upucao nastavnika i otvorio vatru ka deci koja su se zatekla u hodniku.

U trenutku masakra u školi je bilo više od 700 đaka i 70 zaposlenih. Deca su u panici skakala sa prozora, pokušavajući da se spasu. Dvoje dece je poginulo kada su se bacili sa trećeg sprata zgrade škole.

Prema rečima Minikanova, u bolnicu je prevezeno 16 osoba.

Na društvenim mrežama kruže fotografije osumnjičenog za napad. On je, kako se veruje, bivši đak škole, koji je bio u veoma lošim odnosima sa nastavnicima i drugom decom iz razreda. Uoči napada on je na društvenim mrežama ostavljao zastrašujuće poruke.

- Ja sam kao Bog, želim da svi shvatite da ste moje sluge. Vi ste dužni da radite apsolutno sve što zatražim od vas. Kad bi svako od vas ubio više od desetoro, na svetu ne bi preostalo nijedno živo biće. Na svetu niko ne bi trebalo da ostane, ovo je greška svemira - napisao je osumnjičeni na društvenim mrežama uoči krvavog pira.

Navodno je kačio i psovke, poručujući da će prvo pobiti sve, a potom i sebe.

"P**** vam materina. Danas ću da pobijem otpad, pa ću sebe", stoji u jednoj od poruka.

Podsetimo, mediji prenose da je napad izvršio bivši đak škole koji je bio u veoma lošim odnosima sa nastavnicima i drugom decom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA