≫ 

Ko je ubica dece u školi u Rusiji? Bivši učenik, izbačen sa fakulteta par dana pre pucnjave

Mediji prenose da je u januaru ove godine prestao da odlazi na nastavu i da polaže ispite

  • 3
Pucnjava u skoli u Kazanju Foto: Tanjug/AP, Instagram

Tinejdžer, koji je pucao u školi u Kazanju u Tatarstanu pritom ubivši najmanje sedmoro dece i jednog nastavnika, studirao je na koledžu Tisbi, ali je izbačen sa njega nekoliko dana pre pucnjave.

Iljnaz Galjavijev (19), bivši učenik gimnazije No. 175, vratio se u nju u utorak ujutru sa oružjem i zapucao na đake, preneli su ruski mediji.

On je studirao na Univerzitetu za menadžment u Kazanju Tisbi, ali je izbačen sa njega 26. aprila zbog akademskog duga.

Prema jednoj verziji, od početka godine prestao je da komunicira sa kustosom grupe, da pohađa nastavu i polaže ispite.

Obrazovna institucija je istakla da je proterani Galjavijev pozitivno okarakterisan - bio je tih, miran i nije bio konfliktan, poštovao je kolege i nastavno osoblje, prenose Vesti.ru.

Od decembra prošle godine bio je na praksi, ali je u januaru prestao da odlazi na nastavu.

Galjavijev je u utorak ujutru otvorio vatru u školi u Kazanju. Prema poslednjim informacijama, poginulo je najmanje osam osoba, među kojima je sedmoro dece, dok je 20 osoba ranjeno.

Policija je uspela da uhapsi napadača. Iako su se ranije pojavili navodi da su u pucnjavi učestvovala dvojica napadača, zvaničnici su istakli da nema dokaza da je imao saučesnika.

Na društvenim mrežama kruže fotografije osumnjičenog za napad. Uoči napada on je na društvenim mrežama ostavljao zastrašujuće poruke.

- Ja sam kao Bog, želim da svi shvatite da ste moje sluge. Vi ste dužni da radite apsolutno sve što zatražim od vas. Kad bi svako od vas ubio više od desetoro, na svetu ne bi preostalo nijedno živo biće. Na svetu niko ne bi trebalo da ostane, ovo je greška svemira - napisao je osumnjičeni na društvenim mrežama uoči krvavog pira.

Predsednik Tatarstana Rustam Minihanov potvrdio je smrt sedmoro dece, navodeći da su stradala četiri dečaka i tri devojčice koji su pohađali osmi razred.

On je naveo da je 19-godišnji napadač uhapšen, da je imao registrovano oružje i da je bio sam.

Akcija policijskih snaga još traje.

Video: Snimak sa lica mesta: Tinejdžeri pucali u školi, među žrtvama najmanje osmoro dece i učitelj

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA