≫ 

Učenici u šoku nakon krvavog pira u Kazanju: "Nastavnika je ubio pred decom, svi su bili u panici"

Rusija žali za sedmoro dece koji su ubijeni danas u pucnjavi u školi u Kazanju

  • 2

Najmanje devet osoba, među kojima je sedmoro dece, ubijeno je danas u pucnjavi u školi u Kazanju. Policija je uhapsila 19-godišnjeg tinejdžera, navodno bivšeg učenika ove škole, zbog sumnje da je naoružan uleteo u školu, ubio čuvara, nastavnika, a potom krenuo da puca na đake.

U bolnicu je prevezeno najmanje 16 osoba, a dvoje dece stradalo je nakon skoka sa 3. sprata zgrade.

U trenutku napada u školi je bilo više od 700 učenika i 70 zaposlenih. Đaci koji su bili na nastavi u toku napada kažu da ne mogu da se oporave od šoka i da su bili veoma uplašeni.

- Bili smo na trećem spratu. Imali smo čas ruskog jezika kada smo čuli pucnje. Prvo smo mislili da je neki auto eksplodirao, a onda je ispod nas krenulo da tutnji, kao da se plafon urušio. Svi smo odmah seli na patos. Posle 10 minuta čuli smo pucnje kod naših vrata. Posle nekih 25 minuta došla je policija koja je razvalila vatra i izvela nas. Bilo je strašno, svi su bili u panici - svedoči jedan đak.

Drugi učenik kaže da je jedna nastavnica uletela usred časa i rekla im da se sakriju.

- Uletela je u učionicu i zatvorila vrata. Ubrzo smo čuli direktorku preko razglasa kako nam govori da ostanemo u svojim učionicama, da je terorista u školi. Posle nekih 20 minuta nas je policija izuvkla. Deca su histerisala. Čuo sam da ima žrtava, da je nastavnik ubijen. Pričaju da je ubijen naočigled đaka - svedoči drugi učenik.

Dodaju da su u šoku posmatrali prostorije škole nakon napada. Deluje kao da je sve razrušeno. Brojni prozori su polomljeni, a i neki zidovi su oštećeni. Zvaničnici su potvrdili da je u školi došlo i do eksplozije, ali još nije potvrđeno šta je tačno eksplodiralo.

Mediji pišu da je napadač bivši učenik gimnazije, koji je navodno ranije imao probleme sa nastavnicima i drugim đacima u odeljenju. Nije poznato zašto je jutros naoružan uleteo u školu i počeo da ubija ljude.

Uoči napada je na društvenim mrežama ostavljao jezive poruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA