≫ 

Roditelji Marije ubijene u Beču: Majka je ubeđivala da ga ostavi, par dana pre ubistva pucao u tasta

Oni su izašli u javnost kako bi ohrabrili druge žrtve nasilje i sprečili da se drugim devojkama i ženama dogodi ono što je doživela njihova ćerka

  • 12
Roditelji Marija M. Srpkinja Beč ubistvo

Printskrin: Twitter/@puls24news

Roditelji Marije M. (35), koja je poreklom Srpkinja i za čije je ubistvo krajem aprila u Beču osumnjičen njen bivši partner Albert L. (42), potvrdili su da su i ranije postojali nasilni napadi i da ga se njihova ćerka plašila.

U intervjuu za Puls 24, majka žrtve je istakla da se njena ćerka plašila bivšeg partnera i da je "pokušavala da je ubedi da ga ostavi".

- Stalno sam pokušavala da je ubedim da ga ostavi i dođe kod nas. Ali je želela da njena deca imaju i majku i oca - rekla je majka žrtve.

Marija je stalno negirala da je pretučena, iako su roditelji primetili suprotno.

 

Otac žrtve je rekao da mu je osumnjičeni Albert L. nekoliko dana pre ubistva pretio pištoljem.

- Živeli smo nekoliko metara dalje. Izvadio je pištolj i rekao mi: "Znaš šta je ovo". Njegova ćerka (13), moja unuka, stajala je pored njega. Izvadio je pištolj i ispalio metak upozorenja. Metak je prošao nekoliko centimetara od mog levog uva - rekao je otac.

Međutim, uprkos ovoj pretnji, otac nije podneo tužbu jer se plašio da bi osumnjičeni bio u pritvoru samo nekoliko dana, i da bi se po izlasku iz zatvora osvetio porodici.

- Pretio je da će prvo ubiti mene, pa moje ćerke - ispričao je otac. Porodica nije imala poverenja u policiju i vladavinu zakona, prenosi Der Standard.

Porodica želi da ohrabri žrtve nasilja

 

Prema rečima roditelja, izašli su u javnost kako bi ohrabrili druge žrtve nasilja. Ljudi ne bi trebalo da se plaše da govore o tome.

- Moja ćerka se neće vratiti, ali možda možemo da spasimo druge devojke i žene. Ima puno onih koji pate kao što je moja ćerka patila. Treba da sprečimo da se to završi na isti način kao sa njom - poručila je majka žrtve.

 

Osumnjičeni Albert L. se tereti da je 29. aprila u bečkom naselju Brigetanau oko 20 sati uleteo u stan bivše partnerke i pucao joj u stopalo i u glavu.

Teško povređena Marija, inače majka dvoje dece, uspela je da se odvuče do dvorišta stambenog kompleksa, gde su je zbrinuli radnici Hitne pomoći. Nažalost, u bolnici je podlegla povredama.

Ubica je nakon toga seo na klupu ispred zgrade i krenuo da pije. U trenutku kada je policija došla da ga uhapsi pao je u nesvest. Mediji pišu da je imao više od 3 promila alkohola u krvi.

Nalazi se u pritvoru i još uvek nije dao nikakve informacije o zločinu.

Video: Policajac zaustavio vozilo, a onda se više nikad nije probudio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    11. maj 2021 | 19:51

    Svasta,pa da si pravio prijavu kad je pucao na tebe,mozda bi sve drukcije bilo

  • Licemerka

    11. maj 2021 | 20:05

    Imam tri kraća braka iza sebe.Na početku braka im kažem -ako se desi da samo šamar dobijem,ubiću te na spavanju.. Plašili su se oni od mene a ne ja od njih. Probajte drage moje dame!!

  • tatamata

    11. maj 2021 | 22:53

    Bravo za glupog oca ! Kako mozes da budes toliki bezmozgas da ga ne prijavis ! Sad bi ti cerka bila ziva jer bi on vec bio u zatvoru !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA