≫ 

Ovo je nastavnica koja je ubijena u školi: Otkriveni i identiteti stradale dece, imali su 15 godina

Lekari se i dalje bore za život čuvara

  • 5
Pucnjava u Kazanju Foto: Instagram

Rusija oplakuje devet žrtava pomahnitalog tinejdžera koji je jutros upao u svoju bivšu školu u Kazanju i otvorio vatru. U stravičnom napadu stradalo je sedmoro dece i dve nastavnice.

Kako je saopštio predsednik Tatarstana, u napadu su ubijena četiri dečaka i tri devojčice. Lokalni mediji prenose da su ubijeni nastavnica engleskog jezika Elvira I. (26), učiteljica Venera A. (55), Amir Š. (14), Amir V. (15), Alisa G. (15), Zulfija G. (15), Damir G. i još dvoje dece čiji identitet se i dalje utvrđuje.

Policija je uhapsila Iljnaza Galjavijeva (19), nekadašnjeg učenika ove gimnazije, zbog sumnje da je jutros naoružan uleteo u školu i krenuo da ubija sve pred sobom. Prvo je ranio starijeg čuvara, za čiji život se lekari i dalje bore, a potom je krenuo da puca u hodniku u svakog koga vidi. Mlada nastavnica Elvira se sasvim slučajno našla na hodniku kada je Galjavijev otvorio vatru. Potom je ranio učiteljicu Veneru i još petoro dece. Dvoje učenika je stradalo nakon što su skočili sa prozora sa trećeg sprata, u nadi da će tako sačuvati živote.

Nije poznato zašto je Iljnaz došao u bivšu školu i krenuo da ubija ljude. Mediji prenose da je pre nekoliko dana izbačen sa koledža Tisbi zbog dugova. On je studirao na Univerzitetu za menadžment u Kazanju, ali je izbačen 26. aprila.

Prema jednoj verziji, od početka godine prestao je da komunicira sa kustosom grupe, da pohađa nastavu i polaže ispite. Osoblje fakulteta je saopštilo da je bio miran i povučen mladić, koji nije pravio probleme.

Motivi stravičnog napada još nisu poznati. Uoči krvavog pira u školi, Iljnaz je na društvenim mrežama kačio stravične poruke u kojima je tvrdio da je bog i da svi treba da budu njegove sluge. Navodno je nakon hapšenja policiji rekao da je "rođen kao bog, ali da je to tek shvatio pre dva meseca".

Predsednik Tatarstana rekao je da je ovo tragičan događaj za državu, a u Kazanju je proglašen dan žalosti.

Video: Snimak sa lica mesta: Tinejdžeri pucali u školi, među žrtvama najmanje osmoro dece i učitelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeka

    11. maj 2021 | 16:11

    Žalosno😥😥

  • Snezana

    11. maj 2021 | 16:34

    Boze koliko zivota bolesnik oduze u trenu.

  • Kosta Dusan

    11. maj 2021 | 16:32

    Tek na pocetku zivota i nei isfrustrirani bijednik prekine sve u sekundi.Moje misljenje da je u igri zaljubljenost, droga skroz labilana licnost.Vjecnaja pamnjat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA