Izraelska avijacija srušila zgradu u Gazi: Navodno je u njoj smeštena kancelarija rukovodstva Hamasa

Stanari solitera i okolnih zgrada bili su upozoreni na napad i evakuisani su sat pre udara izraelskih raketa

  • 2
Izrael Foto: Tanjug/AP

U jeku sukoba između Izraela i palestinskog Hamasa izraelska avijacija raketirala je danas soliter od 13 spratova u Gazi, koji se ubrzo potpuno srušio.

Izveštač Rojtersa prenosi izjave očevidaca koji žive u blizini da je u toj zgradi bila smeštena i kancelarija političkog rukovodstva Hamasa.

Stanari solitera i okolnih zgrada bili su upozoreni na napad i evakuisani su sat pre udara izraelskih raketa, tvrde očevici, ali i dalje je nepoznato ima li žrtava.

UN su se urgentno angažovale kako bi se smanjila napetost između Izreala i Palestinaca, a generalni sekretar UN Antonio Gutereš izražava žaljenje zbog "sve većeg broja ljudskih žrtava, među kojima ima i deca, stradalih u izraelskim vazdušnim udarima na Gazu i u raketnim napadima Hamasa na Izreal", izjavio je danas predstavnik UN Stefan Dižarik.

- Izraelske snage bezbednosti moraju biti maksimalno suzdržane i moraju da prilagode stepen upotrebe sile. Nasumična raketiranja i granatiranja Hamas po naseljenim mestima u Izraelu su neprihvatljiva- rekao je Dižarik, preneo je Rojters.

Video: Istočni Jerusalim: Pojačano prisustvo policije dok eskaliraja tenzija između Izraelaca i Palestinaca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    11. maj 2021 | 20:31

    A ja volim Palestinu! Pozz za sve ljude iz Palestine!!!❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA