Moskva zabrinuta zbog situacije u Jerusalimu i pojasu Gaze: Zaharova se oglasila

Naglasila je da će Moskva nastaviti da ulaže napore da bi se postiglo trajno i sveobuhvatno palestinsko-izraelsko rešenje

  • 0
Maria Zakharova, Marija Zaharova

Foto: Tanjug/AP

Zvanična Moskva poziva strane u Palestinsko-izraelskom sukobu da se uzdrže od bilo kakvih koraka koji bi doprineli eskalaciji situacije, izjavila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenivši da je situacija u Jerusalimu i u pojasu Gaze izuzetno eksplozivna.

- Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog ovih opasnih događaja i najoštrije osuđuje napade na civile bez obzira na njihov etnički ili verski identitet. Pozivamo obe strane da pokažu uzdržanost i ne preduzimaju korake koji mogu da dovedu da dalje eskalacije. Smatramo da je neophodno da se poštuje status quo u pogledu svetih mesta u Jerusalimu u skladu sa jordansko-izraelskim mirovnim sporazumom i deklaracijom UN o gradu Jerusalimu - poručila je Zaharova, prenosi TAŠ.

Ona je naglasila je da će Moskva nastaviti da ulaže napore da bi se postiglo trajno i sveobuhvatno palestinsko-izraelsko rešenje.

- Kao stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i članica bliskoistočne četvorke posrednika za Bliski istok, Rusija će se potruditi da se postigne sveobuhvatno i trajno rešenje u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN o osnivanju dve države - Palestine i Izraela - koje koegzistiraju u miru i sigurnosti - naglasila je Zaharova.

 

Video: Raketa Hamasa pogodila izraelski naftovod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA