≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jezive slike Izraela nakon bombardovanja: Tel Aviv u ruševinama, deca sama na ulicama

Vreme čitanja: oko 1 min.

U sukobima je najmanje 40 žrtava, među kojima su i žena i dete

  • 21

Sukobi između izraelskih i palestinskih snaga nastavljeni su i jutros, a nakon eskalacije nasilja i krvavih sukoba Izrael je proglasio vanredno stanje u gradu Lotu. 

Sirene koje upozoravaju na raketni napad oglasile su se u Tel Avivu u ranim jutarnjim satima, a u gradu su se čuli zvuci nekoliko eksplozija, samo nekoliko minuta nakon što su pripadnici Hamasa iz Gaze saopštili da su ispalili 110 raketa prema Tel Avivu, a kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušen soliter od 13 spratova u Gazi.

Video: Raketa Hamasa pala na naselje u Tel Avivu: Poginula žena

Iz Tel Aviva stižu sumorne fotografije jutro nakon najtežeg napada.

Izrael ističe da su njihovi avioni jutros rano gađali i ubili nekoliko obaveštajnih čelnika Hamasa, nakon što su izveli stotine vazdušnih udara na Gazu.

Palestinski snage potvrdile su da su ispalili stotine projektila na Tel Aviv nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u pojasu Gaze, a Izraelska vojska je saopštila da gađa militante u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja, prenosi Rojters.

Video: Raketna paljba iz Gaze na Izrael u ranim jutarnjim časovima

Jedna višespratna stambena zgrada u Gazi je srušena, a druga je teško oštećena nakon što su više puta pogođene u izraelskim vazdušnim napadima.


Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 32 žrtve, ali je radio stanica povezana s Hamasom kasnije prenela da su još tri osobe, uključujući ženu i dete, ubijene danas nešto pre dva sata ujutro u izraelskom vazdušnom napadu.

Video: Raketa Hamasa pogodila izraelski naftovod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    12. maj 2021 | 09:44

    To je sve kukavički(sa obe strane) gađati civilne objekte i naseljena mesta. Izađite junaci na front,neku čistinu,pustinju...šta god, pa se peglajte do mile volje!!!!

  • Ana

    12. maj 2021 | 09:53

    Mrzim rec"rat", mrzim sve što nosi sa sobom. Mrzim što umiru nevini, civili.... Mrzim što puštate svaku suzu dečiju.Ko želeo rat neka mu u kući bude svaki dan.

  • E pa..

    12. maj 2021 | 09:19

    Ko bombarduje, neka ocekuje isto.. niko nije nevin osim zrtvi. Uvek narod najobicniji, muceni strada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA