≫ 

Pet devojčica pronađeno na farmi, među njima i beba: Plakale su i bile gladne, porodice ih ostavile

Farmeri veruju da bi devojčice umrle da ih nisu pronašli i da je situacija na granici najgora u poslednjih 75 godina

  • 1
Devojčice Teksas migranti deca Printskrin: Twitter

Pet napuštenih devojčica iz Hondurasa i Gvatemale pronađeno je u nedelju na imanju farmera iz Teksasa. Plakale su i bile gladne, a ostavile su ih porodice kako bi pokušale da same uđu u SAD. Ovo je još jedan primer pogoršanja krize na američkim granicama.

Tri devojčice su iz Hondurasa i imaju sedam, tri i dve godine. Druge dve su iz Gvatemale, i dok jedna ima pet godina, druga je beba od samo 11 meseci, prenosi Daily mail.

Devojčice su pronašli farmer Džimi Hobs (75) i njegova supruga Kejti, koji su nakon toga razgovarali sa kongresmenom Teksasa Tonijem Gonzalesom.

Na jednoj fotografiji koja je objavljena na mrežama vide se devojčice kako leže u prašini, dok je na drugom snimku Kejti objasnila kako su pronašli devojčice.

- Ova deca su ostavljena pored reke na našoj farmi. Ako vas ovo ne ljuti i ne tera da izađete na ulice, ne znam šta bi drugo. Nemaju majku, oca, nemaju ništa. Niko nije bio sa ovom decom - rekla je na snimku.

Hobs veruje da bi devojčice umrle da ih nisu pronašli i da je situacija na granici najgora u poslednjih 75 godina, otkako živi na farmi.

Farmer je rekao da su devojčice plakale i bile gladne, a da jedna od njih nije imala ni odeću.

Devojčice su sklonili sa sunca i dali im vodu i hranu, a policija je stigla posle dva i po sata.

On i njegova žena upozorili su da će biti "još hiljade" onih koji će ovog leta doći u opasnost i umreti pokušavajući da ilegalno pređu granicu dok temperature rastu.

- Ovo mora da prestane, nalazimo se u blizini reke Rio Grande. To je velika granica, a ovo se događa celom njenom dužinom. Biće puno mrtvih, puno onih koji će patiti ovog leta - rekao je farmer.

Oni su zamolili predsednika SAD Džoa Bajdena da pooštri pravila kako bi sprečio ljude da preplave granice ili da sam dođe i uveri se u krizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ff

    13. maj 2021 | 07:12

    Zamisli onda kakva im je situacija u drzavi kad ti ostavis decu u drugoj drzavi na zivot ili smrt pa ako prežive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA