≫ 

U suzama se oprostili od mlade nastavnice iz Kazanja: Svojim telom zaštitila dete od mahnitog ubice

Deca su, plačući, išla iza kovčega

  • 0
Pucnjava u Kazanju

Foto: Instagram

Rodbina, prijatelji i đaci danas su na večni počinak ispratili Elviru Ignjatijevu (26), nastavnicu engleskoj jezika, koja je stradala u jučerašnjem napadu na školu u Kazanju.

Deca su, sa ružama u rukama, plačući išla iza kovčega omiljene nastasvnice, koja je danas sahranjena na gradskom groblju. 

Elvira je izgubila život štiteći dete od pomahnitalog ubice, koji je uleteo naoružan u školu i krenuo da ubija decu. Hrabra nastavnica izašla je na hodnik u trenutku dok je naoružani Ilnaz Galjavijev potegao oružje i pucao u sve pred sobom. U poslednjem trenutku uspela je da povuče dete koje se našlo na orozu Galjavijeva i da ga zaštiti svojim telom.

Nesrećna Elvira dobila je smrtonosni hitac i ostala je nepomično da leži u hodniku škole dok su đaci u panici iskakali kroz prozore da bi spasli život.

Podsetimo, u napadu na školu u glavnom gradu Tatarstana stradalo je sedmoro dece i dve nastavnice. Za napad je osumnjičen bivši učenik škole, 19-godišnji Ilnaz, koji je uoči napada postavljao jezive poruke na društvenim mrežama.

On je naoružan i sa puno municije u ranim jutarnjim satima uleteo u gimnaziju i teško ranio čuvara. Nakon toga je krenuo u krvavi pir po hodnicima, pucajući u svaku osobu koju je video. U napadu je povređeno više od 20 osoba.

Policija je uspela da obuzda napadača, koji je potom odveden u pritvor. Navodno je prilikom saslušanja tvrdio da je "rođen kao Bog, ali da je to tek nedavno shvatio".

Video: Trenutak hapšenja tinejdžera koji je pobio decu u školi u Rusiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA