Izraelski ministar odbrane odlučno: "Nema prekida vatre"

Izrael se ne priprema za prekid vatre, odlučna je poruka ministra odbrane te zemlje

  • 7
Gaza Izrael bombardovanje sukobi Foto: Tanjug/AP

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je da će se operacije u Pojasu Gaze nastaviti onoliko dugo koliko je potrebno.

- Izrael se ne priprema za prekid vatre. Trenutno nema datuma završetka operacije - istakao je Ganc, preneo je Times of Israel.

On je rekao da su "sve opcije i dalje na stolu".

- Nećemo slušati popovanje bilo koga, bilo koje organizacije ili institucije, ovo je naše pravo i naša dužnost da zaštitimo građane Izraela - rekao je Ganc i dodao da je poslednjih sati gađano više lokacija.

- Vojska je tokom poslednjih sati izvela seriju značajnih napada, pogodili smo zapovednike, važnu Hamasovu infrastrukturu... Pogodili smo na stotine meta, padaju visoke zgrade, fabrike se urušavaju, tuneli se uništavaju i komandanti se ubijaju - rekao je Ganc.

Istovremeno, izraelska služba bezbednosti Šin Bet identifikovala je četvoricu komandanata Hamasa koji su poginuli u udaru izraelskih snaga.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, Džama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Sami Radvan, vođa Hamasovog odseka tehničke obaveštajne službe i Valid Smali zadužen za industrijsku opremu odeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Video: Raketna paljba iz Gaze na Izrael u ranim jutarnjim časovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷

    12. maj 2021 | 16:13

    Svi imaju pravo da zastite svoju zemlju samo mi nemamo pravo, oduzeli ste nam deo teritorije, isterali preko 600 hiljada garadjana sa Kosova, Bosne, Hrvatske i Slovenije uglavnom Srpske nacionalnosti i jos nam se stalno mesate u unutrasnje stvari Srbije. Kako mi trebamo da damo svoju teritoriju siptarima iako imaju svoju zemlju albaniju, ali to je uredu. Nadam se da ce te svi jednog dana zazaliti za bol koji ste nam naneli!!!!!!

  • zac

    12. maj 2021 | 17:08

    Kazu da imaju pravo da brane svoju drzavo ok ali zasto stalno napadaju Siriju i druge susedne drzave ko im to daje za pravo, zna se onkl sam!

  • Zeljko ex JSO

    12. maj 2021 | 16:12

    Tako se to radi ali iza njih stoje njihovi?!Na celu naše informativne sluzbe,su pretežno zanatlije i poslušnici zato nam tako i jeste.Siptari ti skidaju zastavu i radi ko šta hoće,Bitno je da se bg gradi i da se pazi da se tu nešto ne desi,ostali nisu bitni.E zato će i svesti Srbiju na pašaluk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA