Izrael priprema kopnene trupe duž granice: Kopnena ofanziva na Pojas Gaze sve izvesnija

Ministar odbrane Izraela rekao da je u zemlji vanredna situacija i da će velika pojačanja biti hitno poslata da uvedu zakon i red

  • 1
Bombardovanje, Gaza, Izrael, Palestina

Foto: Tanjug/AP

Izrael priprema kopnene trupe duž granice, dok generalštab izraelskih odbrambenih snaga razmatra danas odobrenje i moguće faze kopnene ofanzive na Pojas Gaze.

"Generalštab izraelskih odbrambenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na Pojas Gaze“, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman.

Planovi za ofanzivu u koje su uključeni divizija Gaza i Južna komanda potom mogu da budu prosleđeni izraelskom političkom rukovodstvu na razmatranje, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc naredio je i da 10 rezervnih četa pogranične patrole bude pozvano da pomogne policiji, u sprečavanju sukoba u arapsko-jevrejskim gradovima širom zemlje.

U saopštenju iz Gancovog kabineta se ističe da on neće dozvoliti da vojnici izraelskih Odbrambenih snaga obavljaju poslove policije u gradovima, ali da će policiji pružiti logističku pomoć.

Ganc je istakao da je u zemlji vanredna situacija i da će velika pojačanja biti hitno poslata da uvedu zakon i red.

Dok traje međusobno raketiranje Izraelaca i Palestinaca, u mešovitim gradovima u Izraelu sve je više sukoba između pripadnika dva naroda, a veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je da linčuje danas jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva.

Video: Izrael uzvraća udarac: Bačena bomba na zgradu u Gazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA