Počelo suđenje za ubistvo Srbina u Filadelfiji: Prikazan snimak napada na Milana dok je šetao psa

Dejvisov osumnjičeni i dalje se nalazi u bekstvu, a očekuje se da će naredno ročište biti održano 1. juna

  • 1
Milan Lončar

Foto: Privatna arhiva

U SAD je počelo suđenje osumnjičenom za ubistvo Srbina Milana Lončara, koji je upucan u januaru u Filadelfiji dok je šetao psa.

Tokom pripremnog ročišta, koje je održano u utorak, u sudnici je prikazan video snimak, na kojem se vidi kao Milan šeta sa psom, kada ga iznenada presreću dvojica muškaraca i kreću da ga pljačkaju, dok mu jedan drži pištolj prislonjen na grudi. Nakon što su mu pretresli džepove, Milana su upucali.

Kamere su snimile kako dvojica napadača beže i kako Milan krvav pokušava da pozove nekog telefonom, a potom pada na pločnik. Kada je policija stigla posle nekoliko minuta, Milan je i dalje čvrsto držao povodac. On je odmah prebačen u najbližu bolnicu, gde je ubrzo proglašen mrtvim.

Džozefus Dejvis (20), jedan od osumnjičenih za ubistvo, koji je živeo nekoliko ulica dalje od mesta pucnjave, u utorak je nem sedeo u sudnici. Čak sedmorica policajaca svedočilo je o snimku sa nadzornih kamera, odeći koju je Dejvis nosio a koju su kamere snimile, kao i tragovima baruta koji je pronađen na njegovoj jakni.

U sudnici su bili i Milanova majka, sestra i devojka.

Inspektor Torsten Luk, koji je radio na prikupljanju dokaza i snimaka sa video nadzora objasnio je kako su posle pucnjave, koja se dogodila oko 19 časova, dvojica osumnjičenih krenuli da beže u pravcu juga, bežeći preko parkinga i preskačući ogradu. Kasnije su ih kamere snimile kako šetaju u obližnjoj ulici, a potom su usnimljeni kako ulaze u ulicu gde je Dejvis živeo.

Nedugo potom snimljeni su kako ulaze na zadnje sedište ukradenog automobila "ford fokus", a oko 20.30 časova taj automobil uočio je jedan policajac na drugom kraju grada i video kako trojica muškaraca, među kojima je bio i Dejvis izlaze iz vozila.

Dejvisov osumnjičeni i dalje se nalazi u bekstvu, a očekuje se da će naredno ročište biti održano 1. juna.

Podsetimo, Milan je ubijen 15. januara samo nekoliko stotina metara od kuće gde je živeo. Milan Lončar je poreklom iz Srbije, ali je odrastao i školovao se u Filadelfiji. Lončar je diplomirao na Templ univerzitetu u decembru 2019. godine.

Video: Kamere snimile ubistvo Srbina: Mladići Milanu prevrnuli džepove pa ga likvidirali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    14. maj 2021 | 07:00

    Ovako radi ozbiljan policijski i sudski sistem.. zna se u minut sta su zlikovci radili i gde su bili.. ti Sunca više neće videti... kod nas bi dobili 4 godine, a izašli posle 2,5...jos ako bi bili pripadnici manjina, bilo bi još kraće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA