Rama: Dva non-pejpera nedostatak su vizije o proširenju

Premijer Albanije smatra da "dva non pejpera pokazuju i određenu slabost"

  • 2
Edi Rama Foto: Tanjug/AP

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva takozvana non pejpera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo "nedostatak vizije".

On je u intervjuu za britanski Fajnenšl tajms rekao da oni pokazuju i određenu slabost.

- To pokazuje slabost iznutra, nedostatak kohezivne vizije o proširenju i nedostatak stabilnog procesa za njegovo sprovođenje - rekao je Rama.

On je kazao da za Albaniju članstvo u EU i dalje ostaje privlačno uprkos neispunjenim obećanjima EU tokom 2015. godine tokom migrantske krize i pandemije.

- Ukoliko je Albanija tinejdžer, Brisel pati od neke vrste amnezije o tome ko su oni i koja je njihova svrha postojanja. Oni su najveća sila koju je stvorilo dobro čovečanstvo i nadam se da će se brzo oporaviti, jer je bez njih svet mnogo gore mesto - zaključio je Rama.

Video: Vučić: Sumnjam da je non pejper o Kosovu pravila fantastično pametna žena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    13. maj 2021 | 17:05

    Gospon, nemojte se zamerati Srbiji, jer nećete dobiti od Srbije više para?!

  • Cava

    13. maj 2021 | 21:28

    Momak tanak si ti ,imas visoko misljenje,o svojoj pameti,sta si se ti natripovao,ko ste bre vi,Albanija,treba da vam bude jasno jednom da Srbija moze zajedno i vasu sabracu da pocisti ,u more,budite sretni ako se to i nedesi,neprizivaj Rama,gledaj u svoj tanjir,pametnije bi ti bilo da postujes Srpski narod,da nebi bilo kuku lele!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA