≫ 

Izraelski vojnik pokazao ruševine u videu: Ovo je bio stan jedne porodice

Komandant je u videu osudio napade Hamasa i najavio da će se sukobi nastaviti u narednim danima

  • 7
Izraelski komadant Printskrin: Facebook/Israel Defense Forces

U sinoćnim napadima u Izraelu, militantna organizacija Hamas ispalila je na stotine raketa ka ovoj zemlji. U raketnim napadima ozbiljno je oštećena i stambena zgrada u gradu Petah Tikva. Izraelski komandant  jutros je na zvaničnom nalogu odbrambenih snaga imao lajv snimak sa mesta nesreće.

Na početku lajva komandant je objasnio da se nalaze u gradu Petah Tikva koji je u sinoćnim napadima pretrpeo ozbiljna oštećenja. Iza njega vidi se oštećena zgrada, puno izgorelih automobila i velika količina šuta koji je otpao sa građevina.

Jedna od najteže pogođenih mesta je i stambena zgrada u kojoj su pre nego što su eskalirali sukobi živele porodice. Na spratu zgrade vojnici su ušli u jedan stan koji je bio potpuno urušen. Zidovi su potpuno urušeni, a na mestima gde su nekada bili prozori i zidovi, sada se nalaze velike rupe. Kada se pogleda kroz njih vidi se razoren grad i rupe od gelera na gotovo svim okolnim zgradama.

- Pitam se koliko jake rakete moraju da budu bačene i sa kolikom količinom eksploziva kako bi se napravile ovolike rupe. Prava je sreća što niko nije nastradao- rekao je komandant dok je stajao na ivici zida.

Nameštaj i vrata u stanu su takođe izgoreli, a na ulicama ovog porodičnog kraja sada se nalaze samo vojnici koji raščišćavaju teren.

Komandant je u videu osudio napade Hamasa i najavio da će se sukobi nastaviti u narednim danima.

Hamas je danas ispalio veliku količinu raketa na Izrael. Mi smo odgovorili na ove napade gađajući isključivo vojne mete, za razliku od njih koji u napadima gađaju i civilne objekte. Branimo se protiv njihove agresije sve gok traju napadi na Izrael i sve dok je ugrožen mir naših građana- rekao je komandant na kraju videa.

Podsetimo, u sukobima koji već nekoliko dana traju u Izraelu, policija je saopštila da je sedam Izraelaca izgubilo život- jedan vojnik i šest civila. Napadi su nastavljeni i danas, kada je Hamas ispalio 100 raketa u pravcu Tel Aviva.

Video: Izrael: Stravični snimci sukoba između jevrejskog i arapskog stanovništva u Lodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    13. maj 2021 | 18:35

    NAGOMILANA MRZNJA JE NAGOMILANA NEGATIVNA ENERGIJA KOJA CE SVET GURNUTI U VELIKI RAT -SAMOUNISTENJE !!!! NIKOLA TESLA JE ZNAO DA IZRACUNA TRAJANJE RATA I KRAJ RATA!!!

  • !!!

    13. maj 2021 | 18:28

    sto ste ih dirali, sami ste krivi...

  • salterski radnik

    13. maj 2021 | 18:39

    Palestinski teroristi!!! Srbija je uz bracu Izraelce!!! Izabrani narod!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA