≫ 

Izraelske trupe tenkovima ušle u Pojas Gaze: Počelo masovno bombardovanje ciljeva

Izraelske odbrambene snage pokreću masovno bombardovanje ciljeva u severnom pojasu Gaze

  • 9
Israel Palestinians, Izrael Palestina Foto: Tanjug/AP

Prema poslednjim informacijama, Izrael je navodno započeo kopenu ofanzivu na pojas Gaze pošto je tokom dana grupisao tenkove u blizini ove oblasti. U izraelskim vazdušnim udarima od izbijanja sukoba u Gazi je poginulo 109 osoba, uključujući 27 dece, a u Izraelu je život izgubilo sedmoro ljudi.

Izraelske odbrambene snage pokreću masovno bombardovanje ciljeva u severnom pojasu Gaze, koristeći avione, helikoptere i druge letelice, kao i tenkove i razno artiljerijsko oružje.

Međutim, Times of Israel navodi da ovo još uvek ne predstavlja kopnenu invaziju, ali se čini da je to do sada najveća runda udara koju je Izrael izveo u dosadašnjim sukobima.

Portparol vojske Džonatan Konrikus potvrdio je da su izraelski vojnici ušli u palestinsku enklavu.

Hamas obavestio da je Izrael napao njihove teritorije sa 150 raketa pre nekoliko minuta

Dok Izrael izvodi napade širom severnog pojasa Gaze, Hamasovi mediji tvrde da je tokom proteklih nekoliko minuta izvedeno više od 150 izraelskih vazdušnih napada. Prema ministarstvu zdravlja ove terorističke grupe, broj Palestinaca ubijenih u izraelskim vazdušnim napadima povećao se na 109. Od toga je dvadeset osam bilo dece, navodi se u saopštenju.

Israel Palestinians, Izrael Palestina Foto: Tanjug/AP

Netanjahu: Operacija na Izrael će se nastaviti

Premijer Benjamin Netanjahu kaže da Izrael nanosi velike štete Hamasu u Pojasu Gaze, kao i da će nastaviti s operacijom onoliko dugo koliko je potrebno.

- Rekao sam da ćemo Hamasu dobro naplatiti, radimo na tome i nastavićemo da to činimo svim snagama. Konačna reč nije izrečena i ova operacija će se nastaviti onoliko dugo koliko je potrebno kaže Netanjahu u izjavi iz svog kabineta

Premijer kaže da se Izrael bori na dva fronta, borbama u Gazi i jevrejsko-arapskim sukobima u zemlji.

Obećao je da će uspostaviti zakon i red i tom prilikom pozvao je Izraelce da ne uzimaju zakon u svoje ruke.

Makron razgovarao sa Abasom, uskoro i sa Netanijahuom

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom o sukobima na Bliskom istoku i poručio da će uskoro razgovarati i sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom i drugim regionalnim liderima.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta Makrona, predsednik Francuske je izrazio saučešće zbog ubistva Palestinaca u sukobu sa Izraelom, ali je i osudio napade Hamasa, prenosi AP.

Makron je pozvao Abasa da iskoristi sva sredstva svog uticaja da obnovi mir što je pre moguće.

On je pozvao na "povratak miru" i "odlučujuće ponovno pokretanje" mirovnih pregovora".

Više desetina ljudi protestovalo je u četvrtak u istočnom Parizu u znak podrške Palestincima.

Osmogodišnja Jevrejka pogođena u glavu 

Israel Palestinians, Izrael Palestina Foto: Tanjug/AP

Osmogodišnja jevrejska devojčica ranjena je nakon što ju je kamen udario u glavu dok se nalazila u automobilu kojim je putovala u blizini Biršebe, kažu lekari. Devojčica je zadobila lakše povrede i prebačena je u bolnicu na dalje lečenje. Veruje se da su kamenje bacili meštani iz obližnjeg beduinskog sela.

Video: Izrael uzvraća udarac: Bačena bomba na zgradu u Gazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA