≫ 

Gutereš sa Putinom o vakcini i sukobu u Izraelu: Ključna tema podrška Rusije multilateralizmu

Gutereš je dodao da su se on i Putin dotakli situacije u Siriji, Libiji i Avganistanu i načinima na koje Rusija i UN mogu da komuniciraju kako bi se rešile ove krize

  • 0
COP25 Gutereš

Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je danas da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o ulozi vakcine Sputnjik V i eskalaciji nasilja između Palestinaca i Izraela.

Prema Gutereševim rečima, ključna tema diskusije bila je važnost podrške Ruske Federacije multilateralizmu, zasnovanom na Povelji UN i međunarodnom pravu, javlja Tass, a prenosi Tanjug.

- Takođe je bila važna diskusija u vezi sa kovid 19 i sa vakcinama - posebno sa ulogom Sputnjika. Bilo je reči o klimatskim promenama, kao i o najvažnijim krizama koje se danas dešavaju, o dramatičnoj situaciji koju smo videli u Izraelu i Palestini - rekao je Gutereš studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO).

On je istakao da je to faktor koji podriva ne samo tamošnje društvo, već može predstavljati rizik od promocije ekstremizma u drugim delovima sveta.

Gutereš je dodao da su se on i Putin dotakli situacije u Siriji, Libiji i Avganistanu i načinima na koje Rusija i UN mogu da komuniciraju kako bi se rešile ove krize kako u političkom, tako i u humanitarnom pogledu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA