Savet bezbednosti UN u nedelju raspravlja o Izraelu i Palestini: SAD pokušale da odlože sastanak

Sukobi između Izraela i palestinskih militanata su ušli u peti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenja situacije

  • 0
UN Security Council, sednica saveta bezbednosti, ujedinjene nacije

Foto: Profimedia

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija će javno raspravljati o pogoršanju nasilja između Izraela i palestinskih militanata u nedelju, saopštile su neimenovane diplomate pri UN, čime je postignut kompromis s obzirom da su se SAD protivile da sastanak održi danas.

Diplomate kažu da su SAD, blizak saveznik Izraela, prvobitno predlagale da se javna rasprava održi u utorak, prenosi Rojters.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u četvrtak rekao da se nada da bi, ako se pričeka nekoliko dana, "diplomatija mogla da da nekakve efekte, ali i da se vidi da li može doći do smirivanja tenzija", dodavši da je "Vašington otvoren za diskusiju, otvorenu diskusiju u UN."

Sukobi između Izraela i palestinskih militanata su ušli u peti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenja situacije.

Izrael je izveo brojne vazdušne napade na Pojas Gaze, a ispaljivao je granate i sa tla, dok je sa palestinske strane ispaljeno više projektila na više lokacija u Izraelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA