Novi bilans žrtava rušilačkih tornada u Kini: Najmanje 10 mrtvih, 300 povređenih

U Vuhanu, u centralnoj provinciji Hubej, poginulo je šest osoba, a još četvoro u gradu Šengze u provinciji Ðijangsu na istoku Kine

  • 0
Tornado u Kini

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 10 ljudi je poginulo, a više od 300 je povređeno nakon što su dva tornada juče pogodila cenralnu i istočnu Kinu, javila je zvanična novinska agencija Sinhua.

U Vuhanu, u centralnoj provinciji Hubej, poginulo je šest osoba, a još četvoro u gradu Šengze u provinciji Ðijangsu na istoku Kine, prenosi Rojters pozivajući se na Sinhuu.

Tornado koji je pogodio Šengze oko 19 časova lomio je drveće i oštetio elektroenergetske objekte, a srušio je nekoliko fabričkih zgrada u gradu, navodi se u izveštaju.

Gradska vlada potvrdila je u objavi na društvenim mrežama da su četiri osobe poginule, a 149 osoba je zadobilo lakše povrede.

Tornado koji je zatim pogodio Vuhan oko 20.40, sa udarima vetra od 86 kilometara na sat, uništio je 27 kuća i oštetio još 130 i izazvao nestanak struje u 26.600 domaćinstava, izvestila je Sinhua.

Vlasti Vuhana saopštile su da je u ovoj nepogodi šest osoba nastradalo, dok je 218 njih povređeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA