Petomesečni dečak izvučen živ iz ruševina u Gazi: Stradalo 10 članova njegove porodice

Broj poginulih u ovonedeljnim sukobima sa Izraelom porastao je na 145, od kojih je 41 žrtva maloletna

  • 5
Gaza, Izrael, Palestina, bombardovanje, petomesečna beba Foto: Profimedia

Petomesečno dete spašeno je iz ruševina zgrade koju su pogodili izraelski projektili u izbegličkom kampu u Gazi, ali je deset članova njegove porodice stradalo u tom napadu.

Palestinski izvori navode da je dečak pronađen pored tela svoje majke nakon čega je ubrzo prebačen u obližnju bolnicu Al-Šifa.

Zastrašujuće fotografije medicinskih sestara koje drže dečaka u rukama obišle su svet. Palestinci navode kako je kuća u sklopu izbegličkog kampa pogođena bez ikakvog upozorenja.

Maleni dečak je ostao bez 10 članova porodice kada su osmoro dece i dve žene stradale jer se, nakon izraelskog napada, na njih srušila petospratna zgrada koja se nalazi u izbegličkom kampu Šati, piše Klix.ba.

Izrael je nastavio s bombardovanjem pojasa Gaze u subotu, a u jednom zračnom napadu u gradu Gazi ubijeno je najmanje 10 Palestinaca, uglavnom dece. Reč je o najvećem pojedinačnom napadu od početka ove sedmice, kada su i krenuli novi sukobi između Palestine i Izraela.

Hamasovi militanti su odgovori ispaljivanjem dodatnih raketa na Izrael, uoči dolaska američkog savetnika u Tel Aviv, koji će pokušati da izdejstvuje primirje između dve strane.

Broj poginulih Palestinaca porastao na 145

Broj poginulih u ovonedeljnim sukobima sa Izraelom porastao je na 145, od kojih je 41 žrtva maloletna, saopštilo je večeras palestinsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenu se navodi da je više od 1.000 ljudi ranjeno, prenosi ''Tajms of Izrael''.

Prethodno je u vazdušnim udarima na Pojas Gaze poginulo najmanje 12 osoba, među kojima i žena sa četvoro dece.

Izrael je potvrdio da su njegovi avioni jutros nastavili vazdušne udare na, kako su naveli, ''vojne ciljeve Hamasa u Gazi'', a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem 200 projektila na Izrael.

Nova eskalacija sukoba između Izraela i Palestinaca traje već šest dana, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nisss

    15. maj 2021 | 22:55

    Ziv bio mali

  • DaDa

    15. maj 2021 | 23:30

    Kako Izrael ima pravo d ima vojsku, fabrike oružja itd a Palestinci nemaju? to je nepravda i neravnopravnost koja se mora ispraviti. ili kompletan Izrael pretvoriti u demilitarizovani zonu i sve razoružati ili i Palestincima dati legalno pravo i pomoć da i oni imaju regularnu vojsku i fabrike oružja.

  • montenegringo

    16. maj 2021 | 00:36

    Koliko je Izraelaca poginulo? I posle se priča o ravnopravnoj borbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA