≫ 

Policija istražuje antisemitske parole u Londonu: Sa megafona uzvikivali "Silujte im ćerke"

U ulici u kojoj su se na automobilima pojavile palestinske zastave živi veliki broj Jevreja

  • 2
Palestina, Izrael, automobili

Prinstkrin: Instagram/genx.vegan

Britanska policija istražuje video snimke postavljene danas na društvenim mrežama na kojima se mogu čuti antisemitske parole iz konvoja automobila koji su prolazili Londonom.

Video snimak prikazuje nekoliko automobila na kojima su okačene palestinske zastave kako prolaze severnim Londonom, gde živi veliki broj pripadnika jevrejske zajednice, preneo je AP.

U jednom trenutku, čuje se glas muškarca koji govori kroz megafon "silujte im ćerke".

- Svesni smo da se na video snimku mogu čuti antisemitske parole, a policija je pokrenula hitnu istragu da identifikuje odgovorne. Ovakvo ponašanje se neće tolerisati- navela je gradska policija u saopštenju.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gen X Vegan (@genx.vegan)

 

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da u britanskom društvu nema mesta za antisemitizam i da Jevreji u zemlji ne smeju da budu žrtve "sramotnog rasizma", javlja Rojters.

 

- U našem društvu nema mesta antisemitizmu. Uoči (jevrejskog praznika) Šavuta stojim uz britanske Jevreje koji ne smeju da budu žrtve sramotnog rasizma kakav smo danas videli- objavio je Džonson na Tviteru.

Britanska policija uhapsila je danas četvoricu muškaraca zbog video-snimaka objavljenih na društvenim medijima, na kojima se navodno čuje kako se uzvikuju antisemitske parole iz konvoja automobila koji su prolazili Londonom.

Policajci su zaustavili automobil na putu u zapadnom delu Londona i priveli četvoricu muškaraca zbog sumnje da su, vređanjem na rasnoj osnovi, počinili prekršaj narušavanja javnog reda, navela je policija, a prenosi AP.

- Ovakvo ponašanje je krajnje šokantno i neće se tolerisati- rekao je jedan policijski zvaničnik.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    16. maj 2021 | 21:47

    Све сами еУропски ратници и борци за вјеру а што се не врате у Палестину па да тамо мишиће покажу ?! ПС Осуђујем ово у граду који води муслиман...

  • Francuska vojska se probudila

    16. maj 2021 | 21:55

    London je postao ovakav zahvaljujuci svojim retardizmom.Bukvalno su ih Arapi kompletno odkupili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA