≫ 

Italija skraćuje policijski čas za sat, ukidanje 21. juna

Italija, koja ima drugi po veličini broj žrtava kovid-19 u Evropi nakon Britanije, postepeno popušta ograničenja poslovanja i slobode kretanja

  • 0
Policija Italija, italijanska policija

Foto: Tanjug/AP

Italijanske vladajuće partije su se složile da skrate noćni policijski čas širom zemlje, koji će od danas počinjati u 23 umesto u 22 sata, naveli su vladini izvori.

Izvori su nakon sastanka medicinskih savetnika vlade Marija Dragija i predstavnika koalicije rekli da će policijski čas od 7. juna počinjati još sat kasnije, u ponoć, a biti potpuno ukinut 21. juna, prenosi Rojters.

Italija, koja ima drugi po veličini broj žrtava kovid-19 u Evropi nakon Britanije, postepeno popušta ograničenja poslovanja i slobode kretanja, jer svakodnevna smrtnost i slučajevi opadaju, a sve više ljudi se vakciniše, prenosi Tanjug.

Ta zemlja je danas prijavila 140 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, u odnosu na 93 dan ranije, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je dnevni broj novih infekcija pao na 3.455, sa 5.753.

Italija je registrovala 124.296 smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 otkako je došlo do pojave epidemije u februaru prošle godine, po čemu je druga po visini u Evropi nakon Britanije i sedma u svetu. Ova zemlja je do danas prijavila 4,16 miliona slučajeva.

Video: Mi vekovima ubijamo i pljačkamo, ne može nam niko ništa: Sve o italijanskoj mafiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA