Evropska unija produžila sankcije Rusiji zbog sajber napada

Odluka doneta, kako je navedeno, zbog napada koji prete

  • 5
Moskva, parada, Dan pobede Foto: Tanjug/AP

Savet Evropske unije produžio je danas na godinu dana sankcioni režim koji, između ostalog, pogađa državljane i organizacije iz Rusije zbog "učešća u sajber-kriminalu".

- Savet EU doneo je odluku da produži režim ograničavajućih mera zbog sajber napada koji prete EU i njenim zemljama članicama na godinu dana - do 18. maja 2022. godine - navedeno je u izjavi EU, prenosi Sputnjik.

Kako bi sankcioni spisak bio odobren, potrebna je jednoglasna podrška 27 zemalja EU.

Trenutno su u okviru sankcionog režima ograničavajuće mere primenjene protiv osam fizičkih lica i četiri organizacije.

Spoljnopolitička služba EU je ranije predložila da se aktuelni sankcioni režim EU pojača novim restriktivnim merama zbog sajber napada. Predloženo je i uvođenje takvih sankcija prostom većinom radi ubrzanja procesa, prenosi Tanjug.

Evropska unija je prvi put 30. jula 2020. godine uvela sankcije u okviru režima za sajber kriminal, a na spisku su se našli državljani i organizacije iz Rusije, Kine i Severne Koreje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    17. maj 2021 | 23:55

    EU MORA DA SLUSA AMERE I DA RUSIJI ,KINI ,SEVERNOJ KOREJI UVODE SANKCIJE JER SE ONI PROTIVE NATO OKUPACIJI SVETA!!!! NATO PLANIRA RAT I SPREMA SE ZA RAT PROTIV OVIH ZEMALJA A SANKCIJE SLUZE ZA EKONOMSKO SLABLJENJE TIH ZEMALJA KOJE EKONOMSKI I VOJNO JACAJU !!! KINA JE POSTALA EKONOMSKA I VOJNA SILA BROJ JEDAN U SVETU I ZATO JE AMERI SMATRAJU NEPRIJATELJEM AMERIKE !!!! AMERIOPET ZELE DA BUDU SERIF SVETA ALI TOME JE DOSAO KRAJ !!!

  • Sasa

    18. maj 2021 | 07:56

    EU, je organizacija stvorena sa ciljem borbe protiv Rusije i nista vise, zato nas tamo neće i shvatite to,,sve ostalo je laz,, na celu EU je amerika ...i,,,sve je jasno..

  • Antun pokatoliceni srbin

    18. maj 2021 | 06:21

    Najlaksa borba evropskih fasista protiv istoka brate Putine uzvracaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA