≫ 

Pokrenuta istraga protiv Trampove kompanije: Sumnja se da je lažno prijavljivana vrednost imovine

Tužilaštvo istražuje da li je Trampova organizacija "naduvala" vrednosti nekih nekretnina da bi se dobili bolji zajmovi, a kasnije oborila njihove vrednosti da bi se dobile poreske olakšice

  • 2
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Državno tužilaštvo u Njujorku saopštilo je da je pokrenulo krivičnu istragu protiv kompanije bivšeg predsednika Donalda Trampa, što je korak više u odnosu na ono što je započelo kao građanska istraga.

Državni tužilac Letiša Džejms istražuje da li je Trampova organizacija lažno prijavila vrednosti imovine kako bi obezbedila zajmove i ostvarila ekonomske i poreske beneficije, a iz njene kancelarije su potvrdili da su obavestili Trampovu organizaciju da istraga o njoj više nije čisto građanske prirode, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Tužilaštvo istražuje da li je Trampova organizacija "naduvala" vrednosti nekih nekretnina da bi se dobili bolji zajmovi, a kasnije oborila njihove vrednosti da bi se dobile poreske olakšice.

Tramp je ranije izjavio da je ova istraga dirigovana iz Demokratske stranke i da je politički motivisana.

Odvojeno, tužilac okruga Menhetn Sajrus Vens istražuje poslovanje Trampa, a njegova kancelarija saopštila je da istražuje moguće opsežno i dugotrajno kriminalno ponašanje u Trampovoj kompaniji, uključujući prevare oko poreza i osiguranja i falsifikovanje poslovne evidencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. maj 2021 | 09:20

    Ssta sve radi duboka drzava na celu sa zlikovcima Klinton familije i njihovih kerova da ga onemoguce da se kandiduje na sledecim izborima jer znaju vec sada da ce Tramp sigurno pobediti ovog senilnog Bajdena i ratnog huskaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA