U Nigeriji potonuo drveni brod sa 165 putnika: Spašeno 22 osobe

Ovakve nesreće nisu retkost u Nigeriji i događaju se zbog lošeg održavanja i prenatrpanosti rečnih brodova, ali i zbog nedostatka adekvatnih bezbednosnih mera

  • 0
Nigerija, pokolj Foto: Tanjug/AP

Drveni brod sa više od 165 putnika, među kojima je bilo žena i dece, prevrnuo se i potonuo je danas u reci Niger u federalnoj državi Kebi na sverozapadu Nigerije, potvrdili su lokalni zvaničnici.

Do sada je spašeno 22 dvoje putnika ovog broda i pronađena su beživotna tela pet putnika među kojima i telo jedne bebe, prenosi AP.

U spasilačkoj akciji učestvuje 11 brodova i ronioci koji tragaju za 138 ljudi koji se vode kao nestali, a jedan spašeni putnik potvrdio je da je svojim očima video kako petoro dece nestaje u vodama reke Nigera.

- Dvoje nestalih mališana su moja deca, a troje su deca moga brata- izjavio je ovaj čovek i potvrdio da se brod iznenada prepolovio i potonuo.

Ovakve nesreće nisu retkost u Nigeriji i događaju se zbog lošeg održavanja i prenatrpanosti rečnih brodova, ali i zbog nedostatka adekvatnih bezbednosnih mera.

S obzirom da se u današnjoj nesreći brod prevrnuo i potom potonuo, strahuje se da je stradalo više desetina ljudi, preneo je ranije Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA