≫ 

Devojčica (9) iz Mineapolisa preminula dve nedelje pošto je u glavu pogodio zalutali metak

- Poslednjih 12 dana ona se borila za život i danas se ta borba završila - rekao je portparol policije Mineapolisa Džon Elder; u protekle tri nedelje na sličan način u ovom gradu je ubijeno još dvoje dece

  • 0
Trinity Ottoson-Smith Triniti Otoson Smit, Foto: Facebook

Devojčica Triniti Otoson Smit (9), koja je pogođena u glavu dok se igrala sa drugom decom u Mineapolisu, preminula je od zadobijenih povreda. Nju je pogodio zalutali metak dok je skakala na trambolini, u subotu, 15. maja, piše Dejli mejl.

Napadač je bio u crvenom "fordu" sa četvora vrata i odvezao se pošto je ispalio metke.

- Poslednjih 12 dana ona se borila za život i danas se ta borba završila - rekao je portparol policije Mineapolisa Džon Elder. - U 16.04 proglašena je mrtvom.

Elder je naveo da su policajci, koji su se prvi pojavili na licu mesta, svesno prekršili protokol u takvim situacijama, devojčicu su podigli, odneli u vozilo i hitno je transportovali u bolnicu, čineći sve što mogu da je spasu.

Troje dece ubijeno za tri nedelje: "Beskrajni košmar"

Triniti Otoson Smit je bila jedno od troje dece koji su bili povređeni u pucnjavi u protekle tri nedelje.

Desetogodišnji LaDavion Geret Junior upucan je u glavu 30. aprila dok je sedeo na zadnjem sedištu automobila svojih roditelja. Anju Alen (6) usmrtio je 17. maja u Mineapolisu zalutali metak. Njen deda rekao je da je njena smrt "beskrajni košmar". Kej Dži Vilson (53) je mirovni aktivista koji je poznat lokalno, a svoj život je posvetio podršci porodicama žrtava nasilja. Kako je naveo za Dejli mejl, neprekidno je upozoravao da je samo pitanje trenutka kada će nedužna deca stradati u unakrsnoj vatri u gradu u kom nasilja ima sve više.

- Upozoravao sam na ovo. Kada čujete za neku pucnjavu i ljudi kažu da je tamo bilo i dece i da su mogli i decu da pogode, to je upozorenje na ono što tek dolazi. Nastavio sam da upozoravam da nam ovo sledi, ali nikad ne bih ni pomislio u najluđim snovima da će stradati moja šestogodišnja unuka - rekao je Vilson.

Vilson je pričao sa medijima samo 10 dana pošto mu je unuka upucana. Pričao je o užasu s kojim se suočio kada je saznao za njenu smrt, borbi da prihvati da je više nema i odlučnosti da njenog ubicu privede pravdi.

Video: Milivoje Penezić živi sa metkom u glavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA