≫ 

Mili (18) su pretili smrću i silovanjem jer je kritikovala islam: Počinje suđenje, čuvaju je 24 sata

Mila je primila preko 100.000 poruka mržnje nakon što je snimak, u kojem kritikuje islam, postao viralan

  • 26
Mila, Francuska, islam Printskrin: Youtube/BFMTV

U Francuskoj počinje suđenje 13 osoba zbog toga što su na internetu zlostavljali tinejdžerku, koja je objavila snimke u kojima kritikuje islam.

Deset muškaraca i tri žene, starosti između 18 i 30 godina, pojaviće se na suđenju u Parizu u četvrtak, a osam osoba optuženo je za pretnje smrću.

Mila je primila preko 100.000 poruka mržnje nakon što je snimak, u kojem kritikuje islam, postao viralan, rekao je njen advokat.

Ona je u novembru objavila još jedan video na TikToku, prenosi BBC.

Mila (18) je imala 16 godina kada je objavila prvi snimak, a u Francuskoj je identifikovana samo po imenu.

Njen slučaj oživeo je raspravu o slobodi govora, kao i zaštiti učenika od zlostavljanja na internetu.

- Ovo je prvi put u istoriji ove zemlje da mlada žena u ovim godinama ima 24-časovnu policijsku zaštitu - rekao je njen advokat Ričard Malka za Info radio.

Uoči suđenja Mila je objavila poruku u kojoj traži podršku.

- Zajedno ćemo odbiti da živimo u strahu - napisala je tinejdžerka.

Njen advokat je rekao da je Mila bila primorana da se krije nakon onlajn zlostavljanja, od kojih su većina bila seksistička ili homofobična.

- Ono što je jezivo i zastrašujuće u vezi sa ovim slučajem jeste da oni nisu delikventi ili fanatici. Apsolutni svi imaju čist krimilani dosije - istakao je Malka.

Malka je rekao da su mnogi izrazili iznenađenje da bi mogli da budu krivično gonjeni "zbog jednog tvita", čak i ako su koristili lažno ime na mreži ili VPN (virtuelnu privatnu mrežu) da bi prikrili svoju internet adresu.

U oktobru je 23-godišnjak osuđen na tri godine zatvora zbog pretnji smrću Mili.

Tinejdžerka je bila primorana da promeni škole nakon što je njen prvi snimak podeljen onlajn. Prema francuskim novinama La Dépêche, Mila je potom povučena iz vojne škole u ​​koju se prebacila u novembru, zbog zabrinutosti za svoju sigurnost nakon što je drugi snimak postavila na TikTok. Od tada uči onlajn.

Nakon njene prve izjave, u kojoj je islam opisala kao "religiju mržnje", proširila su se dva suprotna heštega: #JeSuisMila (Ja sam Mila) i #JeNeSuisPasMila (Ja nisam Mila).

Predsednik Francuske Emanuel Makron pružio je podršku tinejdžerki, a kasnije ovog meseca Mila bi trebalo da objavi knjigu o svom iskustvu, pod naslovom: "Ja sam cena tvoje slobode".

Video: Da li je ovaj čovek normalan? Objašnjava kako se po Islamu bije žena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    3. jun 2021 | 14:53

    Eto jos jedan dokaz kolko je islam vera tolerancije I ljubavi

  • КОСИГНАС

    3. jun 2021 | 16:10

    Исламу није место у Европи, он припада појединим областима Мале Азије и Блиског Истока. Европски менталитет не прихвата ислам.

  • Marijana

    3. jun 2021 | 16:26

    Islam vera kao i svaka druga.Problem u islamu su ljudi koji na pogresan nacin praktikuju veru.Pa pogledajte na Tik toku kako nam psuju mrtvu majku , psuju i s....u se na krst,nazivaju nas nevernicima koje treba zapaliti i pobiti.E to jedan normalan covek nikada nece ni pomisliti.a kamoli reci.Misle da time sto vredjaju i omalovazavaju tudju religiju da su blizi Bogu.A ni on ne voli zatucane.Nas nazivaju pederoslavcima,prdoslavcima ,krivoslavcima.......Smatraju da na to imaju pravo ali kada budu kritikovani optuze nas da mrzimo,da smo bolesni itd.....Umesto da nas potuku argumentima oni vrte jedno te isto.A najace i nasmesnije mi bilo kada neki lik kao upozorava sve nas da moramo primiti islam.Eto dade covek sebi za pravo da nam preti i nikom nista niko ne reaguje jer sazaljevamo takve budale.A za ovu devojku se iskreno brinem jer arapi jos primitivniji.Nece se smiriti dok joj ne naude.Mrze zapad i hriscansku kulturu a na hriscanske pare nisu gadljivi uopste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA