≫ 

Bosanca jurila policija, on im pokazivao slike Kurana: Zaustavljen zbog spore vožnje, pa dao po gasu

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspela da zaustavi automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon zaustavljanja odbio da napustiti vozilo

  • 6
Austrija, policija Foto: Tanjug/AP

Austrijski list Krone objavio je detalje neobične policijske potere u kojoj je glavnu ulogu imao vozač bosanskog porekla, koji je odbio da zaustavi vozilo prilikom rutinske policijske kontrole.

Prema izveštaju, austrijska policija je nameravala da zaustavi vozilo zbog "ekstremno spore vožnje". Međutim, prilikom zaustavljanja, vozač, za kog će se kasnije ispostaviti da je poreklom iz Bosne i Hercegovine, odbio je da zaustavi automobil pa je naglo ubrzao, zbog čega je policija započela poteru za njim.

- Saobraćajci su nekoliko puta pokušali da zaustave vozilo. Međutim, vozač je vozio brzinom znatno iznad dopuštene pa je prilikom bega udario policijski automobil. U međuvremenu, dok je vozač bežao, pokazivao je s telefona fotografije Kuraana - navodi se iz policije.

Austrijska policija je nakon određenog vremena uspela da zaustavi automobil, a 23-godišnji Bosanac je i nakon zaustavljanja odbio da napustiti vozilo, piše Krone, a prenosi Klix.ba.

- Vozač nije želeo da izađe iz automobila i zaključao se unutra. Policija je morala da razbije prozor, nakon čega smo ga i uhapsili - piše u izveštaju policije.

Nakon hapšenja policija je navela kako je muškarac nosio "versku odeću" i da je naveo kako je prethodnih nekoliko godina proveo u Saudijskoj Arabiji, gde je studirao religiju.

- Za sada nisu poznati motivi ovakvog ponašanja. Austrijska policija je pretražila kuću uhapšenog, a protiv njega je pokrenuta istraga - navodi policija.

Nakon potere ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer saopštio je kako su dvojica policajaca povređena prilikom potere i da se trenutno nalaze na bolničkom lečenju.

- Ovaj brutalni napad na policiju pokazuje odsustvo poštovanja i odbijanje prihvatanja osnovnih vrednosti društva. Politički ili verski ekstremizam je otrov za naš zajednički život - rekao je Nehamer.

Video: Trenutak kada Bosanac ubada policajca u vrat na sred ulice u Njujorku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    4. jun 2021 | 10:14

    Mozda je klanjao

  • Ilija gromovnik

    4. jun 2021 | 10:56

    Pa neka vide sa kskvom poganom sortom srbi imaju posla 500 godina

  • DE

    4. jun 2021 | 10:56

    Pitanje dana kad ce ovaj da se digne u vazduh .. već je sigurno pod uticajem neke organizacije … neka ga zapad ih podržava…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA