≫ 

Kina sprečava dalje širenje virusa: Registrovana 24 nova slučaja, odmah uvedene nove mere

Gradske vlasti su naredile da se svi stanovnici tri distrikta testiraju na korona virus, a restoranima, teretanama, bazenima i drugim mestima javnog okupljanja naloženo je da prestanu sa radom

  • 1
Kina, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Vlasti u južnom kineskom gradu Guangdžou danas su uvele nova ograničenja na poslovne i društvene aktivnosti, u pokušaju da zaustave širenje novih slučajeva kovid19.

Gradske vlasti su naredile da se svi stanovnici tri distrikta testiraju na korona virus, a restoranima, teretanama, bazenima i drugim mestima javnog okupljanja naloženo je da prestanu sa radom, prenosi Rojters.

Desetak stanica metroa širom grada je zatvoreno, a najbliži aerodrom u gradu Šenžen traži za stanovnike Guangdžoua i obližnjeg Fošana da pokažu negativan test na kovid 19 pre putovanja, prenosi Tanjug.

Kina je danas prijavila 24 slučaja novog korona virusa, što je nepromenjeno u odnosu na dan ranije, a od toga je 11 lokalnih slučajeva u provinciji Guangdong, gde se Guangdžou nalazi, dok su ostali uvezeni iz inostranstva.

Smrtnih slučajeva prema podacima Državne zdravstvene komisije nije bilo. Zvanični broj preminulih u Kini od kovid-19 iznosi 4.636, a ukupno je do 4. juna potvrđeno 91.218 slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ChiSerb

    6. jun 2021 | 03:38

    Hahaha ova kina je najluđa. Pa kako je moguće da ustanove 24 nova slučaja. Kod njih toliko ima u jednom stanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA