Ivana i Vasko žive svoj američki san: Šestoro dece su Božiji dar, kuću ne gradi novac, već ljubav

Oboje Stankovića su muzičari, osećaju se, kažu, najsrećnije što ponovo rade ono što vole najviše na svetu

  • 27
Porodica Stanković Foto: Serbian times

I dok mladi u Srbiji kao razlog zašto se ne odlučuju da zasnuju porodicu i rađaju decu ističu nedostatak novca i vremena, jedna srpska porodica iz Čikaga nudi rešenje za problem bele kuge.

U kuću Ivane i Vasilija Stankovića pre mesec dana iz porodilišta je stigao mali Mihajlo, njihovo šesto dete. A na pitanje kako pronalaze vremena i novca da izdržavaju toliko dece u Americi gde je život sve samo ne jeftin, za Serbian times kažu da "kuću ne grade pare, već ljubav, poštovanje i požrtvovanje ".

- Oboje smo jako posvećeni deci, trudimo se na sve moguće načine da im obezbedimo srećno detinjstvo, sve ono što su nama naši roditelji omogućavali, mi se trudimo da im obezbedimo bazu za budućnost. Amerika je zemlja u kojoj je jako teško živeti, ali je isto tako i jako lepo živeti. Ova zemlja pruža jednu vrstu nade, nade za bolje sutra, za bolji standard, za bolji život - kaže Ivana.

Ona dodaje da je njihovoj porodici u Americi veoma lepo.

- Zaljubljeni smo u ovu kućicu, presrećni smo što smo je našli, što je sada naša, trudimo se da je prilagodimo deci. Bila nam je velika želja da budemo blizu manastira Svetog Save, tu smo osetili veliku pomoć od našeg svetitelja Svetog Mardarija. I zaista je tačno, imali smo jedno veliko iskušenje na porođaju, osetili smo da je on pored nas dok su se na porođaju borili za moj i život bebe - priča Ivana Stanković.

Na mnogo načina, se kaže, u Ameriku zaljubila. Ova zemlja svakoga poštuje, svakome daje šansu, ovde ne rade veze i vezice, navodi Ivana.

Oboje Stankovića su muzičari, osećaju se, kažu, najsrećnije što ponovo rade ono što vole najviše na svetu. Ivana je školovani logoped, rođena je u Beogradu, živela u Stepojevcu. Vaska je upoznala u Užicu, odakle je on, na jednoj svirci. Svirao je u Breninom bendu, a da nisu dobili vizu za Ameriku, živeli bi na Zlatiboru.

O velikoj porodici tata Vasko kaže da je Božija volja, Božiji dar, mi se tu mnogo i ne pitamo, navodi on.

- Deca su došla kad je Bog hteo. Ako ih bude još, prihvatićemo i to. Mi živimo svoj američki san.

Pogledajte lepe i mudre reči i predivne slike ove porodice koja može da posluži kao primer kako u životu nema bezizlaznih situacija, čak i kada izgleda da su sve lađe potonule, kada dobijete dete za čiju bolest medicina nema leka…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    6. jun 2021 | 19:07

    Ja i moja porodica imamo toliko ljubavi da mozemo da sazidamo palatu.Ali evo i posle 22godine takve ljubavi ,mi ne mozemo ni nov kauc da kupimo.Niko dragi moji od ljubavi nije ziveo,zidao kucu i odgajao decu.Zato uz duzno postovanje,ne lupetajte gluposti.Imate vi zaledjinu i to dobru ,a i dubok dzep.

  • trueno

    6. jun 2021 | 19:15

    I ja zivim u Americi i ovde kad imate ovoliko dece + 2 odrasle osobe zajednicki dohodak se deli na 6+2=8 (u ovom slucaju), pa sve sto pada ispod minimalne zarade, drzava nadomescuje, tako da sa ovoliko dece mozete imari mesecne prilive i vise od $6,000 mesecno. Veoma je lako ziveti sa ovim novcem u Americi... Zato mnogi ovde prave po 4,5,6... dece da bi dobijali pomoc koja ispadne znatna u odnosu na broj dece! Ali ako ste kao ja, sa 1 ili 2... onda jeste tesko!

  • D

    6. jun 2021 | 18:47

    Svaka cast.Nine bogat onan ko ima njiva i volova, vec kceri i sinova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA