Delta soj u Britaniji zarazniji 40% više nego britanski, najavljeno ukidanje mera dovedeno u pitanje

- Rekli smo da ćemo ljudima dati dovoljno vremena da se spreme za 21. jun, za kada je zakazan sledeći korak za ublažavanje mera, a ono što je važno, to je da vidimo da li će naši uslovi koje smo odredili biti ispunjeni - rekao je britanski ministar zdravlja

  • 0
Velika Britanija, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok danas je upozorio da je prerano da se kaže da li će restriktivne mere biti ukinute 21. juna, pošto su najnoviji izveštaji pokazali da je novi delta soj zarazniji za 40 odsto nego britanski.

Insitut za javno zdravlje Engleske je u četvrtak saopštilo da je indijski, delta soj, sada dominantan u Velikoj Britaniji, pošto je broj inficiranih skočio sa 5.472 na 12.431, preneo je Miror.

- Rekli smo da ćemo ljudima dati dovoljno vremena da se spreme za 21. jun, za kada je zakazan sledeći korak za ublažavanje mera, a ono što je važno, to je da vidimo da li će naši uslovi koje smo odredili biti ispunjeni - kazao je Henkok, prenosi Tanjug.

On je dao nadu Britancima da bi moglo da dođe do ublažavanja mera 21. juna i dodao da je broj hospitalizacija "ravan", iako se povećao broj slučajeva prethodnih nedelja.

Henkok je, međutim, dodao da je važno da se vidi uticaj "novog, delta, indijskog soja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA