Borba da mučitelj ostane iza rešetaka: Oteo devojku, držao je 7 godina u kutiji, silovao je i mučio

Iako je osuđen na višedecenijsku kaznu zatvora, promene državnog zakona dovele su do situacije u kojoj je prikupio dovoljno "kredita" zbog dobrog ponašanja da bi ispunio uslove za uslovnu slobodu ovog septembra, alarmirajući mnoge u zajednici

  • 4
Cameron Hooke, Kameron Huk

Foto: Profimedia/ s76 / Zuma Press

Slučaj "devojke u kutiji" jedan je od najozloglašenijih kriminalnih slučajeva u SAD. Sve je počelo otmicom devojke, koju je manijak godinama držao u kutiji, a puštao je samo da bi je silovao. Slučaj je sada ponovo privukao pažnju, nakon što postoji šansa da se mučitelj nađe na slobodi usled dobrog ponašanja, zbog čega je pokrenuta kampanja da do toga ipak ne dođe.

Kolin Sten je davne 1977. godine autostopirala kako bi od Oregona stigla do Kalifornije, ali nikada nije stigla na željenu destinaciju.

Pokupio ju je par, Kameron i Dženis Huker, koji ju je držao kao seksualnog roba sedam godina. Najveći deo dana, čak 23 časa dnevno, provodila je zaključana u kutiji.

Iako je bila iskusan autostoper, njen slučaj govori da ovo može da se dogodi bilo kome, ukoliko nije dovoljno pažljiv.

Kolin je imala 20 godina u vreme kidnapovanja i krenula je u Kaliforniju, na rođendansku žurku prijatelja.

U početku se osetila sigurnom prihvativši vožnju od Hukerovih, nakon što je pre toga odbila dve vožnje.

Međutim, kada su se zaustavili zbog pauze, čula je glas u glavi koji joj je govorio da "pobegne i skoči kroz prozor i nikada se ne vrati". Kolin ga ipak nije poslušala, i kako se kasnije ispostavilo, napravila kobnu grešku.

Kada je auto ušao u izolovani deo, Kameron joj je stavio nož pod vrat, a onda su je odveli kao seksualnu robinju i zatvorili je u kutiju.

Tokom dugotrajnih muka, više puta je bila podvrgnuta svim vrstama seksualnog i fizičkog zlostavljanja od strane Hukera, koji se sa svojom suprugom dogovorio da može da ima seksualnog roba.

Kolin je na kraju naterana da potpiše ugovor kojim će ostati u ropstvu do kraja života. Pretili su joj smrću ako pokuša da pobegne, kao i misterioznom organizacijom "The Company". Naime, Kameron joj je pretio da će oni povrediti i mučiti njenu porodicu ako pobegne.

U drvenoj kutiji držali su je ispod kreveta u kojem je par spavao.

Kolin se oslanjala na veru kako bi preživela, ali je udovoljavala i mnogim zahtevima svog mučitelja. To joj je vremenom donelo više sloboda, a mogla je da izađe iz kutije kako bi vežbala i, ponekad, radila.

Kolin je 1981. godine dozvoljeno da poseti porodicu, koja je verovala da se pridružila kultu. Kameron je vremenom postao svestan da joj je dao previše slobode, pa ju je držao u kutiji ispod kreveta tri uzastopne godine, dozvoljavajući joj da izađe samo tokom noći zbog hrane i mučenja.

1983. godine joj je dozvoljeno da prihvati posao, a Kameron joj je rekao da želi da mu postane druga žena.

To je dovelo do toga da Dženis prizna da je muž i nju zlostavljao. Rekla je Kolin da on nije član organizacije "The Company", nakon čega je ona pobegla i autobusom se vratila kući. Nije odmah prijavila zlostavljača policiji, tvrdeći da ju je Dženis ubedila da mu pruži priliku da se promeni.

Međutim, posle tri meseca, Dženis je sama prijavila svog supruga. Takođe je tvrdila da je Kameron kidnapovao, mučio i ubio još jednu devojku 1976. godine. Kako nisu pronađeni nikakvi dokazi, nisu podnete optužbe za ubistvo.

Kameron je osuđen na 104 godine zatvora na suđenju 1985. godine, a Dženis je svedočila protiv njega u zamenu za imunitet.

Kolin i Dženis i dalje žive u Kaliforniji, ali pod drugim imenima.

Kampanja da ostane iza rešetaka

 

Iako je osuđen na višedecenijsku kaznu zatvora, promene državnog zakona dovele su do situacije u kojoj je prikupio dovoljno "kredita" zbog dobrog ponašanja da bi ispunio uslove za uslovnu slobodu ovog septembra, alarmirajući mnoge u zajednici, rekao je okružni tužilac okruga Tehejma Met Rodžers.

Kako bi to sprečio, Rodžers je pokrenuo kampanju da Huker bude označen kao seksualno nasilni predator (seksualni prestupnik) - posebna oznaka koja bi verovatno odložila njegovo oslobađanje, čak iako bude uspešan u predstojećem uslovnom saslušanju.

Kampanja se isplatila. Rodžers je u martu ove godine objavio da službenici državnih bolnica smatraju Hukera "pozitivnim" za klasifikaciju kao seksualno nasilnog predatora.

To znači da ta osoba ima "mentalnu abnormalnost" ili poremećaj ličnosti zbog čega će osoba verovatno počiniti seksualne prestupe ako nije zatvorena u sigurnom objektu.

Međutim, posao se ovde nije završio. Rodžers kaže da je tužiocima potreban sudija koji će formalno odlučiti da je Huker seksualni prestupnik.

Prema poslednjim informacijama, saslušanje bi trebalo da se održi posle 25. maja, a prema rečima Rodžersa, očekuje da to bude u narednih 60 do 150 dana.

On je rekao da je utešno znati da će ovaj proces držati Hukera iza rešetaka bilo u državnom zatvoru ili u zatvoru u okrugu San Mateo.

Na kraju, ukoliko bude klasifikovan kao seksualno nasilni predator, Huker će biti stavljen u program kalifornijskog seksualno nasilnog predatora - program građanske obaveze koji će Hukera držati zaključanim u državnoj bolnici.

Za to vreme Rodžersk kaže da će Huker završiti program za koji je u mnogim slučajevima potrebno između 10 i 20 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. jun 2021 | 20:47

    Surovi ovozemaljski svet,jadna devojka tj sada zena,to je pravi horor zivota kroz koji je prosla

  • Laki

    13. jun 2021 | 21:09

    Kakvo smece od coveka uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA