"Politička nesrećnica", zavisnica od Tvitera i modna ikona: Ko je Keri, supruga Borisa Džonsona?

Prvo pojavljivanje Keri Džonson izazvalo je veliku pažnju medija, a interesovanje o njoj ne jenjava ni dve nedelje nakon venčanja

  • 5
Keri Džonson

Foto; Tanjug/AP

Keri Džonson, nova supruga britanskog premijera Borisa Džonsona, juče je prvi put stupila na dužnost "prve dame" Velike Britanije. Zajedno sa svojim suprugom Keri je poželela dobrodošlicu američkom predsedniku Džou Bajdenu i njegovoj supruzi Džil.

Ona je na dužnost stupila pre samo dve nedelje, nakon što su se ona i britanski premijer venčali. Par se venčao na intimnoj proslavi, a Keri i Boris već imaju jednogodišnjeg sina.

Danas će zajedno sa svojim suprugom dočekati lidere G7 grupe u Kornvolu, budući da je Velika Britanija domaćin ovogodišnjeg Samita.

Porodice Bajden i Džonson već su se upoznale juče, a prve dame dve savezničke zemlje otišle su na čaj, dok su dva lidera održali prvi u nizu bilateralnih sastanaka.

Nakon sastanka Bajden je rekao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da upozna prvu damu Velike Britanije.

Keri Džonson, rođena Simonds neće biti jedina prva dama koja će se prvi put pojaviti na Samitu G7. Džil Bajden je ovo takođe prvi put da prisustvuje samitu, a u istoj situaciji su i supruge premijera Japana i Italije - Mariko Suga i Maria Serenela Kapelo.

Za razliku od njih prva dama Francuske, Brižit Makron već je nekoliko puta prisustvovala Samitu, a 2019. je zajedno sa svojim suprugom bila i domaćin ovog skupa.

Prvo pojavljivanje Keri Džonson kao prve dame, izazvalo je veliku pažnju medija, a interesovanje o njoj ne jenjava ni dve nedelje nakon venčanja.

Britanski Telegraf opisao je njeno pojavljivanje kao priliku da Velika Britanija ostvari određen uspeh u diplomatiji meke moći, dok je Gardijan bio manje blagonaklon prema njoj opisujući je kao "političku nesrećnicu" aludirajući na njen bivši posao direktorke odnosa sa javnošću u Konzervativnoj partiji, prenosi CNN.

Veliku pažnju je naravno privukao njen stil oblačenja tokom prvog pojavljivanja, a mnogi komentarišu da će prva dama biti velika modna ikona u zemlji.

Osim stila oblačenja u centru pažnje će biti i njen program zabave koje je osmislila za supružnike lidera tokom trajanja Samita.

Svi lideri i njihovi supružnici, prisustvovaće večeras svečanoj večeri kod kraljice Elizabete, a njima će se pridružiti i prinčevi Čarls i Vilijam zajedno sa svojim boljim polovinama vojvotkinjama Kamilom i Kejt. U subotu uveče će bračni par Džonson dočekati lidere i njihove supružnike na roštilju na plaži u Karibs Beju.

Ko je Keri Džonson?

 

Od početka svog života Keri je bila okružena medijima i novinarima. Njen otac je jedan od osnivača Independenta, a majka joj je poznata advokatica, specijalizovana za medijsko pravo. Sve do odlaska na fakultet gde je studirala istoriju umetnosti, živela je sa porodicom u jugozapadnom Londonu.

Njen prvi posao koji je bio vezan za politiku bio je dok je radila za poslanika Zaka Goldsmita, a kada su je pitali za ovaj posao rekla je da nikada ne bi radila za Torijevce da nije bilo Goldsmita.

Ona se 2010. godine učlanila u Konzervativnu stranku kao šlužbenik zadužen za odnose s javnošću, a dve godine kasnije bila je jedan od glavnih organizatora Džonsonove uspešne kampanje za reizbor na poziciji gradonačelnika Londona.

Kasnije je radila za tadašnjeg ministra kulture. U međuvremenu je postala i direktor sektora za komunikaciju Konzervativnoj partiji, ali je 2018. godine napustila politiku i počela da radi u marketing timu kompanije koja se bavi zaštitom mora i okeana, prenosi BBC.

Boris Džonson venčanje

Foto: Tanjug/AP

Gospođa Džonson se od januara ove godine nalazi na čelu tima za komunikaciju Aspinal Fondacije. Veliki je zavisnik od Tvitera, pa često objavljuje komentare koji se uglavnom odnose na zaštitu životne sredine.

Boris Džonson je pre dve godine postao premijer Velike Britanije, a Keri je sa strane posmatrala njegov ulazak u kuću namenjenu premijeru. Međutim, nakon izbora u decembru prošle godine par je zajedno ušetao u čuvenu vilu u Dauning ulici pod brojem 10.

Prvi put su se u javnosti zajedno pojavili 2019. godine. Ona je njegova treća žena, a Boris je, pre nego što je stupio u vezu sa Keri, bio oženjen Marinom Viler sa kojom se razveo posle 25 godina braka.

Bračni par Džonson prošle godine je dobio svog prvog sina kom su dali ime Vilfred Lori Nikolas. Oni su se na ovo ime odlučili jer su želeli da odaju počast svojim dedama i dvojici lekara koji su Džonsona lečili kada je bio u teškom stanju zbog posledica korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA