≫ 

Otrovna hemikalija iscurila u kineskoj fabrici, poginulo 8 radnika: Ima i povređenih

Do nesreće je došlo dok su radnici istovarivali isporuku

  • 0
Otrov

Foto: Pixabay

Kineske vlasti su potvrdile da je osam osoba izgubilo život, a još troje povređeno, kada je toksična hemikalija iscurila danas u pogonu u gradu Guejang na jugozapadu zemlje.

Nesreća se dogodila dok su radnici istovarivali isporuku metil-formata, a u toku je istraga o ovom incidentu, saopštila je kineska Nacionalna služba za hitna upozorenja, prenosi AP.

Metil-format koristi se u hemijskoj industriji i kao insekticid, a može da izazove iritaciju na koži, a toksičan je ako se proguta ili udiše.

Kineska ekonomija bazirana je na hemijskoj i teškoj industriji, a česte nesreće sa smrtnim ishodima povezane su sa slabim zaštitnim standardima i korupcijom u nadzornim telima, navodi AP.

U nesrećama i incidentima u industriji stotine su poginule poslednjih godina, uključujući 78 stradalih u postrojenju na istoku Kine 2019. godine, a među najtežim nesrećama je velika eksplozija u hemijskom skladištu 2015. godine u luci Tijanđin, kada je poginulo 173 ljudi, većinom vatrogasaca i policajaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA