Nastavak pregovora u Beču o iranskom nukelarnom programu: SAD voljna da se vrati u raniji sporazum

Visoke diplomate iz Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i Velike Britanije treba da se sastanu u hotelu u glavnom gradu Austrije

  • 0
Natanz Netanc Iran nuklearno postrojenje kompleks Foto: Tanjug/AP

Pregovori između Irana i vodećih svetskih sila nastavljaju se danas u Beču, sa ciljem da se postigne dogovor kojim bi se iranski nuklearni program stavio pod kontrolu nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa napustila sporazum 2018. godine.

Visoke diplomate iz Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i Velike Britanije treba da se sastanu u hotelu u glavnom gradu Austrije, javlja AP, a prenosi Tanjug.

Ruski predstavnik Mihail Uljanov je naveo u tvitu da će razgovori omogućiti učesnicima da razmene poglede o tome kako da urede dalji tok pregovora sa ciljem da se sve završi uspešno i brzo.

SAD nisu formalno deo sastanaka koji su pokrenuti u Beču ranije ove godine.

Međutim, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena nagovestila je da je voljna da se vrati u nuklearni sporazum pod uslovima pod kojim bi SAD ublažile sankcije, koji podrazumevaju da se Iran obaveže da poštuje obaveze o ograničenju svoje nuklearne aktivnosti predviđene sporazumom iz 2015. godine, navodi Asošijejted pres.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA