≫ 

Bajden već prekršio kraljevski protokol pre sastanka sa kraljicom u zamku? Svi pričaju o ovom potezu

Kraljica i drugi članovi kraljevske porodice ugošćuju svetske lidere tokom samita, a prema rečima stručnjaka, protokol se razlikuje u zavisnosti od prilike

  • 23
Kraljica Elizabeta Druga samit G7 Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden i njegova supruga Džil spremaju se za nedeljni čaj sa kraljicom Elizabetom Drugom u Vindzoru, ali mnogi govore da je već uspeo da prekrši kraljevski protokol.

Predsednik i prva dama nalaze se na turneji po Evropi, koji je počeo Samitom G7 u Velikoj Britaniji. U okviru turneje predsednički par će se sastati i sa kraljicom Elizabetom II tokom privatne posete Vindzoru u nedelju, ali je izgleda Bajden već uspeo da prekrši kraljevski protokol.

Naime, u petak uveče je održan događaj za učesnike Samita, na kojem je bila i kraljica. Međutim, kako prenose mediji, Bajden je na događaj stigao posle kraljice, čime je prekršio kraljevsko pravilo.

Kraljica i drugi članovi kraljevske porodice ugošćuju svetske lidere tokom samita, a prema rečima stručnjaka, protokol se razlikuje u zavisnosti od prilike, prenosi Yahoo.

Kraljica Elizabeta Druga samit G7 Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Na primer, na državnom događaju, poput banketa, gosti sede pred ulazak kraljice u sobu, a vodič za ponašanje sugeriše da gosti treba da stignu pre kraljice.

Međutim, u nekim prilikama, kraljica dočekuje goste, pozdravljajući jednog po jednog, što znači da je tamo stigla pre njih.

Video: Kilometri i kilometri žice: Ovako izgleda vila i njeno obezbeđivanje za susret Putina i Bajdena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA