Bajden posle samita G7: "Odnosi sa Rusijom na niskon nivou, Putin se ne drži međunarodnih normi"

Američki predsednik, koji će se susresti sa Putinom u Ženevi 16. juna, rekao je da njih dvojica neće tražiti razlog za konflikt

  • 13
Dzo Bajden, Vladimir Putin, Amerika, Rusija, gromovi

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je njegov ruski kolega Vladimir Putin bio u pravu kada je izjavio da su odnosi dve zemlje na najnižem nivou prethodnih godina.

- Da budem jasan, smatram da je Putin u pravu, odnosi jesu na niskom nivou i zavise od toga kako će on odgovoriti po pitanju pridržavanja međunarodnih normi, pošto u većini slučajeva se ne pridržava - kazao je Bajden novinarima na završetku samita G7 u Kerbis beju u Velikoj Britaniji, a preneo Rojters.

Bajden je dodao da je rekao Putinu pre nego što je izabran da će proveriti da li je ruski lider umešan u američke izbore.

- Proverio sam, jer sam imao pristup obaveštajnim podacima. Bio je umešan u te aktivnosti. Stavio sam mu do znanja da ću odgovoriti - poručio je Bajden.

Američki predsednik, koji će se susresti sa Putinom u Ženevi 16. juna, rekao je da njih dvojica neće tražiti razlog za konflikt, već će ići da "reše pitanja za koja smatraju da nisu u skladu sa međunarodnim normama".

- Suština je da je najbolji način da rešimo probleme - da se susretnemo i održimo razgovor. Znam da ne sumnjate da ću biti vrlo direktan - zaključio je Bajden.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    13. jun 2021 | 19:31

    Koja sprdnja od predsednika, pa još priča budalaštine. Zamena teza staro američko oružije

  • zac

    13. jun 2021 | 20:32

    Hej stari pocistite prvo ispred vaseg praga.

  • hogar

    13. jun 2021 | 20:04

    Bajden sem sto je pedofil.... izgleda da mu je Alchajmer uznapredovao nek kaze i dokaze a koji su to sporazum SAD ispostovali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA