≫ 

Bajden stigao u Brisel, danas bio gost kraljice Elizabete: "Podsetila me na moju majku"

Kraljica Elizabeta Druga ugostila je ranije danas Bajdena i njegovu suprugu Džil u dvorcu Vindzor, uz najveće državne počasti

  • 8
Kraljica Elizabeta Druga samit G7 Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da se britanska kraljica Elizabeta Druga raspitivala danas o predsednicima Kine i Rusije, Si Ðinpingu i Vladimiru Putinu.

Bajden je, nakon čajanke sa devedesetpetogodišnjom kraljicom u zamku Vindzor, rekao da ga je kraljica podsetila na njegovu majku, prenosi Rojters.

- Ne mislim da bi se uvredila, ali podsetila me je na moju majku, njen izgled i sama velikodušnost - naveo je Bajden.

Kraljica Elizabeta Druga ugostila je ranije danas Bajdena i njegovu suprugu Džil u dvorcu Vindzor, uz najveće državne počasti, nakon Samita G7 u Kornvolu, na jugozapadu Engleske.

Bajden sleteo u Brisel

Predsednik SAD sleteo je večeras u Brisel, dva dana uoči samita NATO i samita SAD-EU, kao deo njegovog prvog inostranog putovanja otkako je preuzeo dužnost u januaru.

Rojters navodi da je cilj Bajdenovog dolaska u Brisel usmeren ka oživljavanju transatlantskih veza.

Bajden je prethodna tri dana boravio u Velikoj Britaniji na Samitu G7, a sada će se priključuti liderima NATO država 14. juna, da bi dan kasnije trebalo da održi sastanak sa vodećim diplomatama Evropske unije.

Bajden je obećao da će obnoviti odnose sa saveznicima posle četiri "trusne" godine, kada je predsednik bio Donald Tramp, koji je povukao Vašington iz Pariskog klimatskog sporazuma, a u jednom trenutku je zapretio i da će napustiti nato, dodaje britanska novinska agencija.

Nakon Brisela, Bajden će putovati u Ženevu, gde će se susresti sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, 16. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA