≫ 

Bela kuća pred istorijski sastanak: Bajden se 50 godina pripremao za susret sa Putinom

Bajden je danas otputovao u Brisel gde se održava samit NATO-a, a 16. juna će doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom

  • 6
Dzo Bajden, Vladimir Putin, Amerika, Rusija

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden tačno zna šta da očekuje od svog ruskog kolege Vladimira Putina na predstojećem susretu, iza njega je 50 godina pripreme za taj trenutak, izjavila je portparolka Bele kuće DŽen Psaki.

- Tačno zna šta da očekuje. Prema njegovom mišljenju, ovaj susret nema nikakve veze sa poverenjem i prijateljstvom, već kako bi se pronašle dodirne tačke kada je reč o saradnji. Poenta je biti direktan i precizan u svim tim sferama koje nam izazivaju zabrinutost - rekla je ona na brifingu pred put za Brisel, a prenosi Sputnjik.

Svoju izjavu je Psakijeva objasnila i time što je Bajden još ranije sarađivao sa Putinom i ima višegodišnje iskustvo u vođenju diplomatskih razgovora.

Mediji prenose i da je portparolka Bele kuće tim rečima, naime, odgovorila na komentar prve dame SAD DŽil Bajden o tome da je „njen muž i te kako spreman za susret sa Putinom“.

Podsetimo, Bajden je danas otputovao u Brisel gde se održava samit NATO-a, a 16. juna će doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Video: Kilometri i kilometri žice: Ovako izgleda vila i njeno obezbeđivanje za susret Putina i Bajdena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    14. jun 2021 | 09:54

    Hahahahaha kakav cirkus od drzave i vlade iste. Napunice on gace samo kada ugleda Putina. Pa on bre ne zna gde se trenutno nalazi koliko je izgubljen. Zna samo da cita sta mu napise Hilari i zlotvori njihove administracije. On nece znati dve reci da sastavi.

  • Perikle

    14. jun 2021 | 08:56

    Malo je to!

  • Aca

    14. jun 2021 | 11:01

    Ziveo brat Putin 100 godina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA