≫ 

Bajden će tokom samita u Ženevi boraviti u čuvenom hotelu: U ovom luksuzu uživali su i Buš i Klinton

Podsetimo, najmanje tri hotela sa pet zvezdica u Ženevi su još pre nekoliko nedelja bili kompletno bukirani za 15. i 16. jun kada će biti održan samit predsednika Rusije i SAD

  • 2
Hotel InterContinental u Ženevi

Foto: Shutterstock

U Ženevi je opsadno stanje i u toku su poslednje pripreme za sastanak ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Džozefa Bajdena.

Njih dvojica sastaće se u sredu 16. juna u vili La Granž na obali Ženevskog jezera, koja je već danima opasana bodljikavom žicoma kako na imanje niko ne bi mogao da uđe.

Prema pisanju švajcarskih medija, vili više nije moguće prići, a velelepni park i kuća biće zatvoreni za posetioce sve do 18. juna.

Samit dvojice najjačih svetskih lidera obezbeđivaće i oko 1.000 švajcarskih vojnika, koji će se brinuti da bezbednosna situacija u zemlji bude na nivou. Takođe, dolaziće i do obustave vazdušnog saobraćaja, a mnoge ulice u Ženevi već od sutra će biti zatvorene za saobraćaj.

Upravo je zatvaranje pojedinih ulica dovelo do spekulacija gde bi predsednici svetskih sila mogli da odsednu tokom svog boravka u Ženevi. Iako iz Moskve nisu hteli da potvrde gde će odsesti Putin, koji će, po svemu sudeći, tek u sredu stići u Ženevu i već uveče napustiti grad, šuška se da će Bajden i članovi njegove delegacije da borave u Interkontinentalu.

U hotelu, koji broji više od 300 soba, u poslednjih 50 godina odselo je više od 100 svetskih zvaničnika, ali i brojni pevači i glumci poput Sofije Loren, Tine Tarner i Reja Čarlsa. U istom hotelu je i Martin Luter King održao jedan od svojih čuvenih govora 1967. godine, tu je boravila i Indira Gandi 1981, a četiri godine kasnije tu je održan i istorijski samit Mihaila Gorbačova i Ronalda Regana.

U hotelu su ugostili i Džordža Buša starijeg, Nelsona Mandelu, Dalaj Lamu, princezu Dajanu, kao i Bila Klintona...

Hotel je kompletno renoviran pre osam godina.

Podsetimo, najmanje tri hotela sa pet zvezdica u Ženevi su još pre nekoliko nedelja bili kompletno bukirani za 15. i 16. jun kada će biti održan samit predsednika Rusije i SAD.

Švajcarski mediji pišu da će Putin, ukoliko odluči da prenoći u Ženevi, sa svojom delegacijom verovatno biti smešten u hotelu Mandarin Oriental, koji drže Kinezi, ili u čuvenom hotelu Four Season, koji je u rukama Kanađana. Ipak, nije isključeno da će pojedini članovi delegacije odsesti u ambasadi Rusije.

Video: Kilometri i kilometri žice: Ovako izgleda vila i njeno obezbeđivanje za susret Putina i Bajdena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavicevic

    14. jun 2021 | 15:46

    Nadam se da je sad na redu sleganje ploca ispod Ženeve....!!!??

  • Samanta Fox

    14. jun 2021 | 16:11

    Biće izgleda... tektonskih poremećaja u Geneve kaže "milAn tarot"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA